Workshop

Workshop ‘IK Positief Gezond’

Op een nieuwe manier naar je gezondheid kijken

Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid is het gedachtegoed waarmee je op een nieuwe, verfrissende manier naar (jouw) gezondheid kunt kijken. De kracht ervan is dat je verder kijkt dan jouw aandoening, ziekte of dat wat door omstandigheden niet meer kan.  

Positieve Gezondheid werpt juist een brede blik op jouw gezondheid, waarbij er aandacht is voor wat jouw leven betekenisvol maakt.  

Door te kijken vanuit de blik van Positieve Gezondheid krijgen mensen soms inzicht in wat zij belangrijk vinden en wat zij willen veranderen. Kortom, je kunt meer regie nemen over je eigen gezondheid. 

Waarom is Positieve Gezondheid belangrijk?

Wij geloven dat Positieve Gezondheid mensen verder kan brengen

Als mensen weten wat zij belangrijk vinden, dan zijn ze beter in staat om richting te geven aan hun leven. Zij zijn dan ook gemotiveerd om veranderingen aan te gaan en vol te houden. Dit leidt tot gezonde en vitale Limburgers! 

Daarom bieden wij verschillende middelen aan om jou of een (maatschappelijke) organisatie kennis te laten maken met positieve gezondheid. Via workshops, escape rooms, toolkits, kaart- en bordspellen, het rad van fortuin, en nog veel meer. Er is altijd wel een tool die bij jou of je organisatie past.  

Wat kun je verwachten?

In de workshop motiveren we jou om het gedachtegoed van Positieve Gezondheid eigen te maken en ga je met andere deelnemers écht aan de slag. Onze trainers zorgen voor een fijne sfeer en helpen je Positieve Gezondheid op je eigen leven toe te passen.

Voor wie is Positieve Gezondheid? 

Iedereen in Limburg kan aan de slag met Positieve Gezondheid, op individueel, groeps- of op organisatieniveau. We stemmen onze werkwijze en middelen af op de doelgroep, zodat het gedachtegoed voor iedereen beschikbaar en bruikbaar is.  

Reacties van andere workshopbezoekers

“Ik kan iedereen de workshop aanraden. Tijdens de workshop leerde ik over de samenhang tussen hoe je je fysiek en mentaal voelt. Met Positieve Gezondheid kijk je hoe verschillende zaken elkaar kunnen beïnvloeden. Je gaat er ook actief mee aan de slag. Denken in wat er wel kan. Ik leerde ook nieuwe mensen kennen. Omdat je met elkaar in gesprek gaat, besef je dat je niet de enige bent met een verhaal. Die herkenning is fijn.”

Aury Apeldoorn, inmiddels ook trainer

Goed om te weten

  • De workshop is gratis;
  • De duur van de workshop is 1,5 uur;
  • Het vindt plaats op locatie bij Burgerkracht Limburg of op een externe locatie;
  • De workshop wordt begeleid door trainers die door Burgerkracht Limburg zijn opgeleid;
  • Er kunnen maximaal 15 deelnemers meedoen per workshop.

Data Workshops

Donderdag 22 juni 2023, Burgerkracht Limburg, Mercator 1 Sittard

Bekijk de agenda!

Vera Niessen Projectmanager
Martine van de Venne Adviseur
Stephanie Schols Adviseur
Karin van der Leeuw Adviseur
Susan Derks Adviseur