Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid

Wij geloven in het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Het gaat uit van de kracht van mensen zelf en maakt het mogelijk dat mensen in actie komen voor dat wat voor hén belangrijk is. Gezondheid is iets van ons allemaal.

Jij hebt vast wel eens van Positieve Gezondheid gehoord. Of, misschien nog niet. In beide gevallen is dat natuurlijk oké. Maar wellicht ben je wél benieuwd naar wat positieve gezondheid jou te bieden heeft.   

Positieve gezondheid is het gedachtegoed waarmee je op een nieuwe, verfrissende manier naar (jouw) gezondheid kunt kijken. De kracht ervan is dat je verder kijkt dan jouw aandoening, ziekte of dat wat door omstandigheden niet meer kan.  

Positieve gezondheid werpt juist een brede blik op jouw gezondheid, waarbij er aandacht is voor wat jouw leven betekenisvol maakt.  

Door te kijken vanuit de blik van Positieve Gezondheid krijgen mensen soms inzicht in wat zij belangrijk vinden en wat zij willen veranderen. Kortom, je kunt meer regie nemen over je eigen gezondheid. 

Wij geloven dat Positieve Gezondheid mensen verder kan brengen
Als mensen weten wat zij belangrijk vinden, dan zijn ze beter in staat om richting te geven aan hun leven. Zij zijn dan ook gemotiveerd om veranderingen aan te gaan en vol te houden. Dit leidt tot gezonde en vitale Limburgers! 

Daarom bieden wij verschillende middelen aan om jou of een (maatschappelijke) organisatie kennis te laten maken met positieve gezondheid. Via workshops, escape rooms, toolkits, kaart- en bordspellen, het rad van fortuin, en nog veel meer. Er is altijd wel een tool die bij jou of je organisatie past.  

Welke middelen bieden jullie aan?

Naast de escape room, het rad van Fortuin en workshops bieden we ook middelen aan op maatNeem hiervoor contact op met een van onze adviseurs.  

“Ik kan iedereen de workshop aanraden. Tijdens de workshop leerde ik over de samenhang tussen hoe je je fysiek en mentaal voelt. Met Positieve Gezondheid kijk je hoe verschillende zaken elkaar kunnen beïnvloeden. Je gaat er ook actief mee aan de slag. Denken in wat er wel kan. Ik leerde ook nieuwe mensen kennen. Omdat je met elkaar in gesprek gaat, besef je dat je niet de enige bent met een verhaal. Die herkenning is fijn.”

Aury Apeldoorn, inmiddels ook trainer

Interesse? Neem contact op via positiefgezond@burgerkrachtlimburg.nl

Vera Niessen Projectmanager
Susan Derks Adviseur
Stephanie Schols Adviseur
Martine van de Venne Adviseur
Karin van der Leeuw Adviseur
Denise Sliepen Adviseur
Brigitte de Vries Procesondersteuner