Project

EmPOWER jouw initiatief

Burgers bedenken, wij schenken

PHOTO-2022-03-17-21-12-50

Heb jij een goed idee om mensen in armoede te helpen? Hoe haal je bijvoorbeeld mensen uit hun sociaal isolement als ze door het gevolg van armoede niet meer mee doen in de maatschappij? Kinderen die graag willen sporten en erbij willen horen, ouderen die de deur niet meer uitkomen? Wij steunen je graag!

Met EmPOWER jouw initiatief ondersteunt Burgerkracht De Pijler Limburgse burgerinitiatieven door ze financieel te ondersteunen. Initiatieven die zich inzetten tegen armoede of bijkomende gevolgen daarvan (bijvoorbeeld eenzaamheid, sociaal isolement, gezondheidsproblemen).

Door mee te doen aan EmPOWER jouw initiatief maak je kans op een van de mooie prijzen! De winnaar gaat naar huis met € 2.500. Ook de overige finalisten gaan naar huis met een mooi geldbedrag.

Voor Limburgse burgerinitiatieven is het dé mogelijkheid om:

  • Kans te maken op financiële ondersteuning van het initiatief
  • Het initiatief te presenteren en daarmee op de kaart te zetten
  • Ondersteuning bij hulpvragen rondom het initiatief

Wie gingen jou al voor?

Huiskamer op wielen

Ontmoetingswinkel

Buurtkastjes

Burgerkracht de Pijler

Burgerkracht De Pijler staat het hele jaar door klaar voor mensen met burgerinitiatieven. Samen kijken we of wij iets kunnen betekenen bij jouw initiatief. Burgerkracht de Pijler vindt het namelijk belangrijk om de positie van burgers en vrijwilligers te versterken.

Heb je een vraag? Neem contact op!

Stephanie Schols Adviseur
Doe jij mee?

Wanneer: 19 september 2023
Tijd: 12.00 tot 18.00 uur
Plaats: Roermond,
ECI 13, 6041 MA

Meld je aan!

We gebruiken het gewonnen geldbedrag om nieuwe ideeën mee te ontplooien en kleine gadgets van te betalen om onze zichtbaarheid nog meer te vergroten. In de toekomst willen we bijvoorbeeld presentaties geven in buurthuizen en ouderenverenigingen om nóg meer bekend te maken wat we doen. – Huiskamer op wielen