Project

EmPOWER jouw initiatief

Win jij de hoofdprijs van € 2.500? Burgers bedenken, wij schenken!

Het nieuwe jaar is begonnen. Inmiddels verkeren we al een lange tijd in een bijzondere situatie door de coronacrisis. Dit raakt ons allemaal hard en op meerdere levensvlakken. Veel mensen zien hun inkomen flink dalen, of belanden zelfs in armoede. Voor mensen die al in armoede leefden, zijn de situaties vaak nóg schrijnender. Burgerkracht De Pijler en Rabobank Roermond-Echt willen daarom een aantal Limburgse burgerinitiatieven financieel ondersteunen. Initiatieven die zich inzetten tegen armoede of bijkomende gevolgen daarvan (bijvoorbeeld eenzaamheid, sociaal isolement, gezondheidsproblemen).

Op 17 maart 2022 organiseren Burgerkracht de Pijler en Rabobank Roermond-Echt de wedstrijd ‘emPOWER jouw initiatief!’

Doe jij mee? Wij willen iedereen oproepen om zijn of haar idee met ons te delen zodat wij samen het verschil kunnen maken!

Jouw initiatief maakt kans op één van de mooie prijzen!

1e prijs: € 2.500

2e prijs: € 1.500

De overige drie finalisten ontvangen een deelnameprijs ter waarde van € 750

Voor Limburgse burgerinitiatieven is het dé mogelijkheid om:

 • Kans te maken op financiële ondersteuning van het initiatief
 • Het initiatief te presenteren en daarmee op de kaart te zetten
 • Gratis pitch-coaching te ontvangen om het initiatief goed te kunnen presenteren voor de jury
 • Ondersteuning bij hulpvragen rondom het initiatief

Voorwaarden:

 • Het initiatief voorkomt of verzacht de gevolgen van armoede voor Limburgers
 • Het initiatief actief in 2022
 • Het initiatief wordt uitgevoerd door vrijwilligers en streeft geen commerciële doeleinden na
 • Je inschrijving is uiterlijk 24 februari 2022 aangeleverd via depijler@burgerkrachtlimburg.nl. Je hoort dan uiterlijk 1 maart of je geselecteerd bent voor deelname aan de competitie-avond
 • Deelname aan voorbereidende pitch-coaching op 8 maart 14.30u-16.30u te Sittard is verplicht
 • Indien je geselecteerd wordt als finalist, dien je beschikbaar te zijn op de avond van de competitie op 17 maart 2022 van 17.30u tot 20.30u.
 • Locatie nader te bepalen (Rabobank Roermond-Echt óf Sittard, dit is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen

Winnaar 2021: Stichting His Hope

In 2021 won Alette Steegs: “Stichting His Hope wil een multiculturele huiskamer zijn voor mensen in armoede of eenzaamheid en nieuwkomers die ver van hun familie zitten en sociale contacten missen. De geldprijs van € 2.500 gaan wij gebruiken voor de inrichting van onze nieuwe locatie”.

Hoe meld jij je aan?

Je kunt jouw initiatief eenvoudig aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en retour te sturen naar depijler@burgerkrachtlimburg.nl. Inschrijven kan t/m donderdag 24 februari 2022. Je hoort dan uiterlijk 1 maart of jij jouw initiatief mag presenteren tijdens de competitie-avond op 17 maart én dus ook of jij kans maakt op één van de mooie prijzen!

Burgerkracht de Pijler

Burgerkracht De Pijler staat het hele jaar door klaar voor mensen met burgerinitiatieven. Iedere Limburgse belangenbeweging die zich inzet rondom armoede, gezond of arbeid kan kosteloos advies bij ons aanvragen rondom de uitvoering van het initiatief. Samen kijken we dan of wij iets kunnen betekenen bij jouw initiatief. Burgerkracht de Pijler vindt het namelijk belangrijk om de positie van burgers en vrijwilligers te versterken. De Pijler is bereikbaar via:

Algemeen telefoonnummer:  046 420 8159
Email: depijler@burgerkrachtlimburg.nl