Corona, de gevolgen en de nabije toekomst

Wat is jouw verhaal?

Corona ligt grotendeels achter ons. Hopelijk blijft dat zo. Toch zijn er nog vragen en knelpunten waar we graag de ervaringen van patiënten over willen horen.

We zijn vooral benieuwd naar jouw verhaal.

Ziekenhuispatiënten, jongeren, bewoners verpleeghuis, mantelzorgers, geestelijke gezondheidszorg, iedereen. Deel het met ons (dat mag natuurlijk anoniem). Wij delen jouw ervaringen met partijen in de zorg die voor verbetering kunnen zorgen, zoals de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Uitgestelde zorg/inhaalzorg

In coronatijd zijn er lange wachtlijsten ontstaan o.a. in de ziekenhuizen en de geestelijke gezondheidszorg. Deze zijn nog steeds niet ingelopen. Dat heeft voor veel patiënten gevolgen. Wachten is vervelend, maar kan ook leiden tot het verslechteren van de gezondheid en zelfs complicaties. Bovendien kan dit financiële gevolgen hebben.

Wij willen graag weten wat dit betekent voor het dagelijks leven van patiënten, cliënten en hun naasten? Wat zijn de gevolgen van het wachten en de uitgestelde zorg? En als je dan aan het wachten bent op zorg, hulp of behandeling, wat is er dan belangrijk?

Klaar voor een nieuwe golf?

Omdat er altijd een nieuwe coronagolf kan komen (of een ander virus) is iedereen het erover eens dat we dan beter voorbereid moeten zijn. De overheid maakt plannen, maar hoe is het bij de zorgaanbieders zelf?

Zijn ze daar al mee bezig? Hebben ze geleerd van de coronacrisis? Is het zichtbaar? Of gaat alle aandacht nog uit naar de problemen van nu en zijn ze aan het overleven nu er een personeelstekort is? Waar moeten de zorgaanbieders aandacht voor hebben?