Terug naar agenda

Limburgse Jongeren Top

zaterdag 20 november 2021

Wil jij je aanmelden voor de jongerentop Limburg  op 20 november dan kan dat via
https://www.eventbrite.nl/e/jongeren-top-limburg-tickets-178699092797

Met een werkgroep van Limburgse jongeren willen we zorgen dat jouw stem gehoord wordt in alle hoeken van onze provincie. Het afgelopen jaar is niet makkelijk geweest voor onze generatie door corona. We hebben uren lang thuis achter de computer moeten leren en werken. We hebben maar weinig echt sociaal contact met elkaar kunnen hebben. Daarnaast is het door de woningcrisis super duur geworden om eigen huis of appartement te vinden en doen we nog veel te weinig in Limburg voor duurzaamheid en om klimaatverandering tegen te gaan.

De bedoeling is dat we een sterker netwerk maken van onze generatie, we de vraagstukken en problemen van onze generatie nog beter in kaart brengen, we de problemen en oplossingen omzetten in actieplannen en werkgroepen en zorgen dat jongeren structurele inspraak en participatie hebben in onze provincie. Op die dag gaan we ook zorgen dat jouw inbreng opgepakt gaat worden door politici en bestuurders en dat zij samen met ons er werk van maken!

Op de Jongeren Top Limburg bespreken we hedendaagse onderwerpen en onderliggende problemen van onze generatie en zetten we die om in acties

Tijdens deze bijeenkomst komen jongeren en (jongeren) partnerorganisaties voor het eerst fysiek bij elkaar om nieuwe concrete oplossingen en actieplannen te vormen op basis van de workshops en nieuwe inbreng van deelnemers. Zo verbinden we onze generatie en verschillende jongerenperspectieven en verhelderen we de vraagstukken van onze generatie.

Programma:

12:00-13:00 Lunch met broodjes, koffie en thee

13:00-13:45 Plenaire opening met de Roermondse wethouder Angely Waajen-Crins

13:45-15:30 Workshop

15:30-16:15 Pitches, discussie en opvolging

16:15-17:00 Gezonde borrel en snacks

Dit evenement is onafhankelijk gevormd door Limburgse jongeren, maar we willen de volgende organisaties bedanken voor hun financiële steun en/of advies: NJR, KEK, JKB, Jong RES Nederland, NMF Limburg, GGD Noord-Limburg, Humanitas, SDG House Maastricht, Wonen Limburg, Gemeente Roermond, The Movement, LWV, Code043, Burgerkracht Limburg.

Je kan je aanmelden voor dit evenement tot 16 november 2021 17:00. Toegang alleen mogelijk met je corona check-app en legitimatiebewijs. Reiskosten kunnen vergoed worden.

informatie
Datum 20-11-2021
Tijd 12:00 - 17:00 uur
organisator
Naam Demi Janssen, Fons Janssen, Willeke Segers, Ayla Leppers, Rivka Meelis
E-mail info@jongerentoplimburg.nl
Website https://linktr.ee/jongerentoplimburg
locatie
Naam Roermond (exacte locatie volgt nog)