empower met logo

EmPOWER jouw initiatief!

Win jij de hoofdprijs van € 2.500? Burgers bedenken, wij schenken! 

Heb jij een goed idee om mensen in armoede te helpen? Hoe haal je bijvoorbeeld mensen uit hun sociaal isolement als ze door het gevolg van armoede niet meer meedoen in de maatschappij?  Of zorgt jouw initiatief ervoor dat kinderen hun verjaardag kunnen vieren en erbij horen. Dat ouderen in eenzaamheid weer de deur uit gaan en in contact komen met anderen? Meld jouw initiatief aan en maak kans op de hoofdprijs van €2500!  

Burgerkracht De Pijler en UWV Limburg willen een aantal Limburgse burgerinitiatieven financieel ondersteunen. Initiatieven die zich inzetten tegen armoede of bijkomende gevolgen daarvan (bijvoorbeeld eenzaamheid, sociaal isolement, gezondheidsproblemen).  

Daarom organiseren Burgerkracht de Pijler en UWV Limburg op 11 mei 2023 de wedstrijd ‘emPOWER jouw initiatief!’ Doe jij meeSamen kunnen wij het verschil maken!  Meld je aan! 

Door mee te doen, kan jouw initiatief kans maken op één van de mooie geldprijzen! De 1e prijs gaat naar huis met € 2.500 en de 2e prijs met € 1.500. De overige drie finalisten ontvangen een deelnameprijs ter waarde van € 750

 

We gebruiken het gewonnen geldbedrag om nieuwe ideeën mee te ontplooien en kleine gadgets van te betalen om onze zichtbaarheid nog meer te vergroten. In de toekomst willen we bijvoorbeeld presentaties geven in buurthuizen en ouderenverenigingen om nóg meer bekend te maken wat we doen.Huiskamer op wielen 


Voor Limburgse burgerinitiatieven is het dé mogelijkheid om: 
 

 • Kans te maken op financiële ondersteuning van het initiatief 
 • Het initiatief te presenteren en daarmee op de kaart te zetten 
 • Gratis pitch-coaching te ontvangen om het initiatief goed te kunnen presenteren voor de jury 
 • Ondersteuning bij hulpvragen rondom het initiatief 
Ben je benieuwd naar oud deelnemers? 
In 2022 hebben er met ‘EmPOWER jouw initiatief’ vijf initiatieven een mooi geldbedrag gewonnen. Stichting Verrassingsdag is met de hoofdprijs naar huis gegaan. Bekijk de reportage van L1 of lees de ervaringen van de andere deelnemers!

Buurtkastjes

Huiskamer op wielen

Hoe meld jij je aan?  

Je kunt jouw initiatief eenvoudig aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen. Inschrijven kan t/m zondag 16 april 2023. Je hoort dan uiterlijk 20 april of jij jouw initiatief mag presenteren tijdens de competitie-avond op 11 mei én dus ook of jij kans maakt op één van de mooie prijzen! 

Voorwaarden:  

 • Het initiatief voorkomt of verzacht de gevolgen van armoede voor Limburgers 
 • Het initiatief is actief in 2023
 • Het initiatief wordt uitgevoerd door vrijwilligers en streeft geen commerciële doeleinden na 
 • Je inschrijving is uiterlijk 16 april 2023 aangeleverd via de website
 •   Je hoort dan uiterlijk 20 april 2023 of je geselecteerd bent voor deelname aan de competitie-avond  
 • Deelname aan voorbereidende pitch-coaching op 25 april 2023 van 14.30u tot 16.30u te Sittard is verplicht  
 • Indien je geselecteerd wordt als finalist, dien je beschikbaar te zijn op de avond van de competitie op 11 mei 2023 van 17.30 tot 21.00 uur. 
 • Locatie: De Graasj Roermond, Knevelsgraafstraat 21

Burgerkracht de Pijler  

Burgerkracht De Pijler staat het hele jaar door klaar voor mensen met burgerinitiatieven. Samen kijken we of wij iets kunnen betekenen bij jouw initiatief. Burgerkracht de Pijler vindt het namelijk belangrijk om de positie van burgers en vrijwilligers te versterken. 

Heb je een vraag? Neem contact op!

Stephanie Schols Adviseur