PHOTO-2022-03-17-21-12-50

EmPOWER jouw initiatief!

Win jij de hoofdprijs van € 2.500? Burgers bedenken, wij schenken! 

Heb jij een goed idee om mensen in armoede te helpen? Hoe haal je bijvoorbeeld mensen uit hun sociaal isolement als ze door het gevolg van armoede niet meer meedoen in de maatschappij?  Of zorgt jouw initiatief ervoor dat kinderen hun verjaardag kunnen vieren en erbij horen? Dat ouderen in eenzaamheid weer de deur uit gaan en in contact komen met anderen? Meld je dan aan!

Burgerkracht De Pijler wil een aantal Limburgse burgerinitiatieven financieel ondersteunen. Initiatieven die zich inzetten tegen armoede of bijkomende gevolgen daarvan (bijvoorbeeld eenzaamheid, sociaal isolement, gezondheidsproblemen).  

Daarom organiseert Burgerkracht de Pijler op dinsdag 19 september 2023 de wedstrijd ‘emPOWER jouw initiatief!’ Doe jij meeSamen kunnen wij het verschil maken! Meld jij je aan?

Finale-middag in Roermond
Dit keer organiseren wij een speciale editie van EmPOWER jouw initiatief. Dit keer zonder finale-avond, maar een finale-middag mét een videopitch van jouw initiatief. Deze video’s worden getoond tijdens onze netwerkdag ‘Burgerkracht Verbindt’ op 19 september. Zowel de jury als meer dan 200 bezoekers stemmen op de finalisten. Rond 16.30 uur maken wij de winnaar van 2500 euro bekend en sluiten we de dag feestelijk af.

Is jouw initiatief uitgekozen om deel te nemen aan de finale-middag? Dan nemen wij van te voren samen met jou een video op. Tijdens de coaching op 17 augustus vertellen wij je hier alles over.

Door mee te doen, kan jouw initiatief kans maken op één van de mooie geldprijzen! De 1e prijs gaat naar huis met € 2.500 en de 2e prijs met € 1.500. De overige twee finalisten ontvangen een deelnameprijs ter waarde van € 750

 

We gebruiken het gewonnen geldbedrag om nieuwe ideeën mee te ontplooien en kleine gadgets van te betalen om onze zichtbaarheid nog meer te vergroten. In de toekomst willen we bijvoorbeeld presentaties geven in buurthuizen en ouderenverenigingen om nóg meer bekend te maken wat we doen.Huiskamer op wielen 


Voor Limburgse burgerinitiatieven is het dé mogelijkheid om: 
 

 • Kans te maken op financiële ondersteuning van het initiatief 
 • Het initiatief te presenteren en daarmee op de kaart te zetten 
 • Gratis pitch-coaching te ontvangen om het initiatief goed te kunnen presenteren.  
 • Ondersteuning bij hulpvragen rondom het initiatief 
Ben je benieuwd naar oud deelnemers? 
In 2022 hebben er met ‘EmPOWER jouw initiatief’ vijf initiatieven een mooi geldbedrag gewonnen. Stichting Verrassingsdag is met de hoofdprijs naar huis gegaan. Bekijk de reportage van L1 of lees de ervaringen van de andere deelnemers!

Buurtkastjes

Huiskamer op wielen

Hoe meld jij je aan?  

Je kunt jouw initiatief eenvoudig aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen. Inschrijven kan t/m zondag 13 augustus 2023. Je hoort dan uiterlijk 15 augustus of jij jouw initiatief mag presenteren tijdens de finale-middag op 19 september én dus ook of jij kans maakt op één van de mooie prijzen! 

Voorwaarden:  

 • Het initiatief voorkomt of verzacht de gevolgen van armoede voor Limburgers 
 • Het initiatief is actief in 2023
 • Het initiatief wordt uitgevoerd door vrijwilligers en streeft geen commerciële doeleinden na 
 • Je inschrijving is uiterlijk 13 augustus 2023 aangeleverd via de website
 •  Je hoort dan uiterlijk 15  augustus 2023 of je geselecteerd bent voor deelname aan de finale-middag.  
 • Deelname aan voorbereidende pitch-coaching op 17 augustus 2023 van 14.30 tot 17.00 uur te Sittard is verplicht  
 • Indien je geselecteerd wordt als finalist, dien je beschikbaar te zijn op 19 september van 12.00 tot 18.00 uur. 
 • Op 21, 22, 23 augustus worden de video’s opgenomen. Zorg ervoor dat je een van deze data beschikbaar bent.
 • Locatie: ECI Roermond – ECI 13, 6041 MA Roermond

Burgerkracht de Pijler  

Burgerkracht De Pijler staat het hele jaar door klaar voor mensen met burgerinitiatieven. Samen kijken we of wij iets kunnen betekenen bij jouw initiatief. Burgerkracht de Pijler vindt het namelijk belangrijk om de positie van burgers en vrijwilligers te versterken. 

Heb je een vraag? Neem contact op!

Stephanie Schols Adviseur