Project

Zelfregietool.nl

Praat eens met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt, dat helpt!

Er zijn veel mensen in Limburg met een chronische ziekte zoals bijvoorbeeld fibromyalgie, MS, anorexia, depressie of mensen die kampen met een verslaving. Ze kunnen niet altijd direct geholpen worden als ze het moeilijk hebben. Of wel? Wij geloven dat als je praat met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt je kan helpen. We geloven het niet alleen, we zien het in de praktijk gebeuren via de zelfregietool. 

Lotgenotencontact helpt 
Of je nu met iemand praat of liever wekelijks of maandelijks naar een groep gaat. Lotgenotencontact helpt. Je wordt gezien, er is aandacht voor je en je leert van anderen.  

Iedereen kan bij ons terecht  
Of je nu Bart, Els, Ilse, Mo, Henk of Saar heet. We staan klaar voor iedereen. Op zelfregietool.nl vind je een overzicht van alle onderwerpen en groepen met meer informatie, linkjes naar interessante boeken of filmpjes over het onderwerp. Ook vind je eenvoudig een groep bij jou in de buurt.  

Stel je vraag via de zelfregietool
Jij hebt de regie zelf in handen. Via de zelfregietool.nl kun jij met je vraag terecht. Onze ‘vragenverbinders’ brengen jou in contact met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. Wij hebben een netwerk van ervarings(des)kundigen die hun kennis met jou willen delen. Of waar je gewoon even je verhaal kwijt kan. Nadat jij jouw vraag gesteld hebt, gaan onze vrijwilligers voor je aan de slag en koppelen jou aan iemand met dezelfde ervaring. Waarom? Omdat wij zien dat lotgenotencontact helpt.  

Ben je niet op zoek naar hulp maar wil je jouw ervaring inzetten?
Ook dan kan je terecht op zelfregietool.nl, bij ‘ervaringsdeskundigen’ kun je eenvoudig je gegevens achterlaten. Wij nemen graag contact met je op. Ook als je een groep hebt of een wil opstarten. 

Onze agenda

Bekijk de agenda voor activiteiten en workshops.

Vragen? Neem contact met ons op!
Of mail naar zelfregietool@burgerkrachtlimburg.nl

Sanne Jacobs Adviseur
Gerryan Huijs Projectmanager
Denise Roberts-Schat Adviseur
Esmée van Berlo Adviseur
Wim Venhuis Adviseur
Daisy Tuinstra Procesondersteuner

Zelfregietool is een onderdeel van Burgerkracht Limburg