Project

Wij zijn er voor jou!

Voor, door en met jongeren

Jongeren

Heb jij een idee of werk je bij een organisatie die zich inzet voor jongeren?  Wil je de verbinding leggen met jongeren? En ontdekken of we iets voor je kunnen betekenen? Lees dan vooral verder.

Wij zijn Burgerkracht Limburg en zetten ons voor en met jongeren in om hun stem in Limburg te laten horen. We verbinden de juiste partijen, stimuleren goede initiatieven en staan altijd open voor nieuwe ideeën

Wij zijn er speciaal voor jongeren
Wij vinden het belangrijk dat jongeren; 

  • Hun stem kunnen laten horen; 
  • Invloed kunnen uitoefenen; 
  • Serieus genomen worden; 
  • Concrete ideeën kunnen aandragen; 
  • Initiatieven kunnen aandragen en oppakken waar ze ondersteuning bij nodig hebben 

Wij organiseren regelmatig Social Labs waar we samen met jongeren in gesprek gaan, naar hen luisteren en samen bekijken hoe we zaken anders kunnen doen. Ook organiseren we jongerenchallenges. Hier kunnen jongeren hun initiatieven een gezicht geven. Wij ondersteunen en helpen hen om het initiatief daadwerkelijk tot uitvoering te brengen. Bekijk het verhaal van Fleur Soors (18). Zij won in 2021 met haar project: ‘Doorbreek die taboes!Hiermee wil ze door de inzet van gastsprekers op scholen, taboes bespreekbaar maken.

We helpen jongeren om de juiste verbindingen te leggen 

Dit deden we onder andere bij ‘Oma’s Soep’ een project waar jongeren zich inzetten voor ouderen. Oma’s Soep probeert zoveel mogelijk senioren te helpen door regelmatig met jong en oud samen gezellig soep en een praatje te maken. Wij ondersteunen deze initiatieven door mee te denken, mee te helpen en de juiste verbindingen te leggen. Initiatiefneemster Erin vertelt waarom dit project zo belangrijk is.

Actuele evenementen

30 november
Social lab in Venray

Binnenkort meer info!

De kracht van
jongeren

Spreekt dit jou aan? Neem contact op!

We willen graag met je kennismaken om samen te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Guillaume Huisman Adviseur
Wilma Pelz Sociaal cultureel medewerker
Vera Niessen Projectmanager
Stephanie Schols Adviseur
Mitra Ehsanifard Sociaal cultureel medewerker