Activiteit

#TEAMPG

onze Jongerenambassadeurs Positieve Gezondheid

Jongeren Positieve Gezondheid
Dit zijn ze dan #TEAMPG…! 5 toffe en enthousiaste jongeren die druk aan de slag zijn gegaan om andere jongeren kennis te gaan laten maken met het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Dat klinkt wellicht complex, maar dat is het dus niet!

Positieve Gezondheid gaat over jou!
Iedereen heeft te maken met bepaalde uitdagingen en/of beperkingen in het leven. Bij de ene persoon zijn die natuurlijk groter dan bij ander, maar het gaat er juist om hoe je hiermee omgaat. Positieve gezondheid speelt hierin een grote rol.

Het leert je anders en breder te kijken naar je gezondheid. Welke mogelijkheden zijn er wel, in plaats van te focussen op beperkingen. Er is aandacht voor je lijf en hoe jij je in je hoofd voelt, maar ook voor zaken als bijvoorbeeld zingeving. Waar kom jij elke dag je bed voor uit? Waar word jij blij van?

Voor jongeren, door jongeren
Het klinkt cliché, maar juist omdat jongeren de toekomst zijn en nog midden in het leven staan, wil ons #TeamPG andere jongeren inspireren.

Hiervoor zijn onze jongerenambassadeurs druk bezig geweest met het ontwikkelen van een toolbox: een box met daarin inspirerende en praktische materialen rondom PG. Denk hierbij aan leuke video’s, posters en spellen. Allemaal bedacht om PG op een luchtige, leuke manier te ontdekken!

Doe jij ook mee…?
Heb jij ook leuke ideeën, games of activiteiten om Positieve Gezondheid te promoten bij jongeren? Of wil je meer weten over de jongerenambassadeurs en ons project? Neem dan even contact op met Stephanie Schols.

Stephanie Schols Adviseur

Bekijk de Toolbox

Doe zelf de test

Wie zijn wij?

Hey allemaal! Ik ben Timo. Toen ik een advertentie zag over Positieve Gezondheid, voelde ik me meteen aangesproken, omdat ik van jongs af aan al geleerd heb gekregen om goed voor je lichaam te zorgen, om ziekte te voorkomen. Dit heeft mij heel veel geholpen in mijn leven en ik zou deze levensstijl graag willen overbrengen naar de rest van mijn generatie!

Hallo iedereen! Mijn naam is Guillaume Webers. Ik ben 18 jaar jong en woonachtig in Beek. Positieve Gezondheid spreekt me erg aan, omdat het goed aansluit bij mijn eigen manier van denken en doen. Ik hoop met dit project vele andere jongeren te inspireren, zodat ook zij deze mooie denkwijze kunnen toepassen in hun levens!

Ik ben Elise Bloemen, ik ben 17 jaar en zit op het atheneum op Trevianum. Positieve gezondheid spreekt mij aan omdat het toch wel een hele belangrijke rol speelt in onze samenleving. Ik zelf sport heel veel, en ben daardoor dan ook heel veel bezig met mijn gezondheid, niet alleen fysiek maar ook op het mentale gebied. Omdat in deze tijd veel jongeren in de put zitten als gevolg van alle Corona maatregelen, vind ik het heel leuk om via burgerkracht Limburg meer jongeren kennis te laten maken met positieve gezondheid.

Hey allemaal! Mijn naam is Lieke Rijk. Ik ben 17 jaar en zit op 6VWO op Broekhin in Roermond. Net als Elise ben ik erg sportief en op die manier dus ook veel bezig met mijn gezondheid. Door corona is mentale gezondheid voor mij ook steeds belangrijker geworden, en ik vind PG een mooie manier om hierbij stil te staan. Ik hoop dat wij met ons project andere jongeren hier ook bewust van kunnen maken, daar ga ik erg mijn best voor doen!

Hi! Ik ben Mariëlla, 22 jaar en woonachtig in Beek. Ik heb mij als jongerenambassadeur aangemeld omdat ik het onderwerp positieve gezondheid enorm belangrijk vind in het leven en in onze maatschappij. Zelf heb ik verschillende lichamelijke uitdagingen waardoor positieve gezondheid enorm belangrijk voor mij is geworden. Door positief en optimistisch te blijven kijk ik naar wat wel kan want hierdoor (vind ik) bereik je het meeste. Positieve gezondheid gaat veel over jouw eigen mindset en ik hoop dat we met dit project jongeren hierbij kunnen helpen.