(Lim)burgers in beeld: Coronakracht, de versoepeling

(Lim)burgers in beeld: Coronakracht, de versoepeling

De coronacrisis is nog niet voorbij. Het zal ook nog wel een tijd duren voordat voordat we deze achter ons kunnen laten. Er zijn echter tekenen, die erop duiden dat het de goede kant op gaat. De coronamaatregelen worden versoepeld en burgers pakken de draad weer op. Burgerkracht Limburg laat zien (en horen) hoe burgers dat doen, hoe hen dat afgaat en wat dat met hen doet. Samen met jou en andere ‘(Lim)burgers in beeld’ bouwen we een beleef-platform, waar we verhalen en ervaringen online via verschillende sociale mediakanalen met elkaar kunnen delen. Doe mee, maak een filmpje van zo’n 1,5 minuut en mail dit via WeTransfer naar info@burgerkrachtlimburg.nl

Kapper Paul Jaspers is weer open

Na 8 weken dicht te zijn geweest, heeft Paul Jaspers in Maastricht z’n bedrijf weer opgestart. Het is een hele klus om je klantenkring en je subcultuur opnieuw op te bouwen. Paul is realistisch: zoals het was, zo kan/werkt het niet meer.

FGL voorzitter Peter Michels: inventiviteit helpt om je zelfredzaamheid weer op niveau te brengen

De zelfredzaamheid van mensen met een beperking en chronisch zieken heeft door de coronacrisis een knauw gekregen. Je eigen inventiviteit kan je helpen om die terugslag of achterstand weer in te lopen.

Huisarts in opleiding Vera Peters verwelkomt de versoepeling maar roept op om voorzichtig te blijven

Vera Peters is huisarts in opleiding. Zij heeft de coronacrisis van dichtbij meegemaakt en is dat ook blij dat mensen weer licht in de tunnel zien. Maar, zij waarschuwt ook: wees voorzichtig, een nieuwe uitbraak kan op de loer liggen.

Stan: We zijn kwetsbaar

De versoepeling van de corona maatregelen is begonnen. Maar wat betekent het voor jou? Stan is acteur en woont in Maastricht. “Vanaf het ene op het andere moment stopt alles. Het heeft een grote impact op de maatschappij, je realiseert je opeens hoe kwetsbaar je bent. Ik denk dat het wel zal doorwerken in mijn werk. Ik ben blij als we er uit komen.”

Peter: Het gaat te ver

De versoepeling van de corona maatregelen is begonnen. Maar wat betekent het voor jou? Peter woont in Wahlwiller en is met de fiets in de auto voor het eerst weer in Maastricht om te kijken hoe de stad er nu uit ziet. Hij is zelf ook ziek geweest, maar weet niet zeker of het Corona is geweest. “ik heb geen huisarts gezien”. Hij vindt het veel te ver gaan met alle nieuwe regels. “Ik snap de 1, 5 meter afstand maar de pijlen op de grond, het maakt de stad kapot! Ik heb er geen lol in.”

Jos: Ik wil de 50 jaar volmaken

De versoepeling van de corona maatregelen is begonnen. Maar wat betekent het voor jou? Jos, docent Nederlands, is heel lang niet in Maastricht geweest en geniet even van een kopje koffie. Hij was gepensioneerd maar door Corona weer terug voor de klas! Voor het eerst geeft hij online les en hij had nooit gedacht dat hem dat zo goed zou bevallen.

Lars: De mensen zijn veranderd

De versoepeling van de corona maatregelen is begonnen. Maar wat betekent het voor jou? Lars fietst iedere dag door Maastricht voor zijn conditie. “Mijn levensstijl is niet erg veranderd door Corona. Maar de mensen wel. Ze zijn meer op hun qui-vive en bang. Ik zie de toekomst beetje somber in. Het is eigenlijk te druk.”

Merel: Kijk naar wat wél kan i.p.v. naar wat niet kan

Door de coronacrisis kan studente Merel Fernengel niet naar school. Zij hoopt dat dat binnenkort wél weer kan, want zij heeft liever live les dan online. Bovendien, zij wil haar studiegenoten graag ontmoeten.

Fieny: Houd de grenzen dicht en laat mensen niet op vakantie gaan

Fieny Abraas is terughoudend over de versoepeling van coronamaatregelen. Zij is er niet gerust op en adviseert om de grenzen dicht te houden en reizen te verbieden.