Dag 2 van de berichtenreeks ‘In aanloop naar…’

Stichting His Hope Horst a/d Maas - Meterik en Armoede, eigen schuld dikke bult?!’ in Nuth

Dinsdag, 13 oktober 2020: Stichting His Hope Horst a/d Maas – Meterik en Armoede, eigen schuld dikke bult?!’ in Nuth hebben in 2019 ook aandacht besteed aan De Internationale Dag Van De Uitroeiing Van Armoede. Ook in 2020 gaat hun strijd tegen ongelijkheid en uitsluiting verder.

‘Armoede, eigen schuld dikke bult’
Op woensdag, 14 oktober 2020 opent aan de Markt in Nuth een winkel voor tijdelijke speelgoedinzameling. ‘Armoede, eigen schuld dikke bult?!’ is een initiatief van Sociale Actie Nuth, Meander Maatschappelijke Dienstverlening en Marigoy. Met de feestmaand december voor de deur breekt er voor sommige ouders/gezinnen een heftige tijd aan. Ook hun kinderen verdienen een cadeau. Maar hoe moet dat zonder voldoende geld? Wil jij ook een kind een hart onder de riem steken? Doneer dan speelgoed. Op 14 en 17 oktober 2020 tussen 10.00 en 16.00 uur, Stationstraat 272 in Nuth. Of, kom eens naar de winkel en kijk wat je nog meer kunt doen.

Stichting His Hope Horst a/d Maas – Meterik
His Hope is een stichting die zich inzet voor mensen uit de gemeente Horst aan de Maas, die geïsoleerd zijn geraakt. Bijvoorbeeld, door echtscheiding, weinig inkomen, baanverlies maar ook voor nieuwkomers die aansluiting zoeken en nieuwe vrienden willen maken. In Meterik heeft His Hope een ‘multiculturele huiskamer’ ingericht om mensen te ontvangen. Het vergroten van verbondenheid binnen de gemeenschap en werken aan een inclusieve gemeenschap staan voorop. Door samen te koken, te klussen e.d. Voor de dag van de armoede organiseren de vrijwilligers op vrijdag, 16 oktober 2020 tussen 12.30 en 14.00 uur een verwenmoment/lunch aan de Rector de Fauwestraat 26 in Meterik. Aanmelden hiervoor kan via: info@his-hope.nl Er wordt ook een receptenboek/verjaardagskalender uitgereikt uit de ‘His Hope gaarkeuken’ in coronatijd. De lunch wordt gesponsord door een lokale supermarktketen. Aan het einde van de middag, vanaf 16.00 uur, worden er nog eens 75 verassings- en verwenpakketten rondgebracht. WonenLimburg stelt hiervoor een mobiele buurtbus ter beschikking.

Bekijk het volledige programma van ‘Samen pakken we armoede aan 2020’ op: https://depijler.nl/agenda-activiteiten-rondom-de-dag-van-de-armoede-2020-in-limburg/