Dag 4 van de berichtenreeks ‘In aanloop naar…’

Activiteiten in Brunssum op 17 oktober geannuleerd

Donderdag, 15 oktober 2020: Samen pakken we Armoede aan, Brunssum, een samenwerking tussen het CMWW, Gemeente Brunssum en diverse andere organisaties hadden net als in 2019 een mooie, grote en diverse activiteit voorbereid.

Tijdens de weekmarkt, aanstaande zaterdag, zou er ter hoogte van het ‘Oude Gemeentehuis’ aan de Kerkstraat een informatiemarkt zijn. Daar zouden verschillende organisaties zich presenteren. Er zou een kledinginzameling / collecte zijn en er zouden kinderactiviteiten plaatsvinden. Het Leger Des Heils zou er aanwezig zijn met de alom bekende Soepbus*,  onderdeel van het Veldwerk van het Leger.

Echter, de actuele coronamaatregelen hebben Brunssum doen besluiten, omwille van de gezondheid van bezoekers, medewerkers en passanten, alle evenementen de komende vier weken niet door te laten gaan. Dus, ook de activiteit ‘Samen pakken we armoede aan, Brunssum’ op zaterdag, 17 oktober.

De samenwerkende organisaties in Brunssum zijn een vaste partner van de week van de armoede. Aangejaagd door het CMWW zetten zij elk jaar De Internationale Dag van De Uitroeiing van Armoede in Brunssum stevig op de kaart. In 2021 zal Samen pakken we armoede aan, Brunssum zeker weer van de partij zijn.

(* De Soepbus trekt er een aantal keren per week op uit om mensen te voorzien van soep, koffie, brood, warme kleding en dekens. Niet iedereen die soep komt halen is dak- en/ of thuisloos. Sommigen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen en kunnen een kom soep en aandacht goed gebruiken.)