Programma Groeikr8

We hebben maar plek voor 8 burgerinitiatieven, dus wees er op tijd bij!

Groeikr8 is een unieke kans waarbij je verbindingen kunt leggen, leren van anderen en vragen kunt stellen om je initiatief duurzaam in te zetten. We zien in de praktijk dat initiatieven vaak tegen dezelfde zaken aanlopen. Sommige komen met creatieve oplossingen maar soms heb je net even de juiste handvatten nodig om weer verder te kunnen. Daar is Groeikr8 voor. En niet heel onbelangrijk, deelname is gratis.

Wij bieden deze kans aan 8 initiatieven zodat we ook genoeg aandacht aan iedereen kunnen geven. We weten dat tijd ook vaak een moeilijke factor is. Daarom gaan wij met elkaar aan de slag in 8 sessies (4x fysiek en 4x online). Er hoeft niet altijd dezelfde vrijwilliger aanwezig te zijn. Je kunt dit onderling afwisselen.

Groeikr8 organiseren we samen met Geert Schols van Samen Een innovatie. Geert maakt onderdeel uit van het landelijk collectief Gave Dingen Doen. Hij is een expert op het gebied van creativiteit, innovatie en coaching.

Wie mag er mee doen?

 • Een startend of lopend burgerinitiatief;
 • Die zich inzet om de buurt, straat of dorp net weer een beetje fijner en leuker te maken;
 • Of inwoners die al een tijdje met een geweldig idee rondlopen.

Wat gaan we doen? 

Tijdens de werksessies gaan we onder andere aan de slag met een CANVAS voor burgerinitiatieven. Dit is een groot doek dat visueel maakt wat de belangrijkste stappen en elementen zijn om een burgerinitiatief succesvol te ontwikkelen en te implementeren. In de verschillende werksessies helpt de facilitator de initiatieven inzichtelijk te maken door aan te geven wat de waarde voor henzelf is en welke waarde het heeft voor de samenleving. Ook wordt samen gekeken welke ingrediënten er nodig zijn om het tot een succes te maken. Tijdens de sessies wordt gebruik gemaakt van het natuurlijk netwerk, en ondersteunen wij met het formuleren van de juiste hulpvraag. Na iedere sessie ontstaat er een vraag waarmee je in de tussentijd aan de slag kan.

Looptijd en datums:

Het programma start 1 september 2023 en loopt t/m april 2024. In totaal duurt het programma 8 maanden en is er plek voor 8 initiatieven. Onderstaand kun je alle datums van de sessies terugvinden!

2023

 1. Maandag 25 september 18.30u – 21u FYSIEK
 2. Dinsdag 10 oktober 18.30u – 21u ONLINE
 3. Woensdag 15 november 18.30u – 21u FYSIEK
 4. Donderdag 7 december 18.30 – 21u ONLINE

2024

 1. Maandag 15 januari 18.30 – 21u FYSIEK
 2. Dinsdag 20 februari 18.30 – 21u ONLINE
 3. Woensdag 13 maart 18.30 – 21u FYSIEK
 4. Donderdag 11 april 18.30 – 21u ONLINE

Fysieke sessies 

De 4 fysieke sessies zullen worden verdeeld over deze periode en duren elk 2,5 uur. We starten met een kennismakingssessie. Tijdens deze sessies zijn de initiatieven, facilitator Geert Schols en een aantal medewerkers van Burgerkracht Limburg aanwezig. Daarnaast kunnen er altijd mensen uitgenodigd worden die een toevoeging zijn aan het programma. Van ieder initiatief zijn er telkens 1 à 2 personen aanwezig. Rouleren qua aanwezigen van ieder initiatief mag.  Voor de continuïteit is het handig om dit niet te veel te doen.

Online sessies 

De 4 online vraagbaak sessies worden verdeeld over bovenstaande periode. In deze sessies hebben initiatieven de kans om vragen te stellen, knelpunten te bespreken en successen met elkaar te delen. Bij deze sessies zijn de initiatieven, facilitator Geert Schols en een aantal medewerkers van Burgerkracht Limburg aanwezig. Deelnemers kunnen buiten de fysieke- en online sessies uiteraard terecht bij de adviseurs van Burgerkracht Limburg.

Wat is Gave Dingen Doen?

Gave Dingen Doen is een groep van enthousiaste en bekwame facilitators op het gebied van creativiteit, innovatie en coaching.   Wat het netwerk van Gave Dingen uniek maakt is dat zij de juiste mensen met elkaar verbinding. Dat betekent in verbinding staan met de gemeenschap zodat initiatiefnemers worden geholpen met het realiseren van hun initiatieven. Zij organiseren werksessies waar volop aandacht is voor individuele vragen en zij dragen in co-creatie bij aan ieders initiatief. Met als doel om alle initiatieven mooier en leuker te maken en hun slagingskans te vergroten. Elk initiatief krijgt de aandacht die het verdient

 

Doet jouw initiatief mee?  Meld je aan!