Positieve Gezondheid voor mijn organisatie of school

Positieve Gezondheid biedt een stukje bewustwording en stimuleert jongeren om zélf na te denken over hoe het met hen gaat en wat ze eventueel willen veranderen in hun leven. Scholieren zitten midden in hun ontwikkeling en hebben vaak een duidelijke mening over zaken. Met Positieve Gezondheid kunnen we hen op een laagdrempelige manier laten stil staan bij hoe het echt met ze gaat. We kijken naar mogelijkheden en gaan open het gesprek aan. Dit doen we via het zogenaamde spinnenweb. We bespreken in de klas de 6 dimensies van het spinnenweb. De scholieren geven zichzelf bij elke dimensie een score.

We merken dat deze nieuwe kijk mooie inzichten biedt. Zeker voor scholieren.

Hoe ziet een gastles eruit?

Tijdens onze gastles, die ongeveer 60 minuten duurt, nemen we scholieren graag mee in wat Positieve Gezondheid voor hen kan betekenen, maar ook hoe zij dit kunnen toepassen thuis, binnen de opleiding en (toekomstige) loopbaan. We starten met een korte uitleg over Positieve Gezondheid. Daarna gaan scholieren zelf aan de slag met hun eigen Positieve Gezondheid door onder andere het invullen van het spinnenweb. Ook delen we tips hoe scholieren Positieve Gezondheid kunnen toepassen in hun privéleven, op school of tijdens hun (toekomstige) loopbaan.

Het spinnenweb legt je een spiegel voor. Wat gaat er nú goed en wat niet? Wil je iets veranderen? Ga dan vooral zelf aan de slag. Zet kleine stappen. Lukt het niet alleen? Betrek familie, vrienden of een zorgprofessional. Leg het accent op wat wel kan!

Positieve Gezondheid biedt een stukje bewustwording en stimuleert jongeren om zélf na te denken over hoe het met hen gaat en wat ze eventueel willen veranderen in hun leven.

Praktische informatie

• De gastles wordt op locatie door twee trainers gegeven. De kosten hiervan zijn 50 euro per gastles;

• Gastlessen zijn voor scholieren in het vo, mbo, hbo en wo. We bieden ook gastlessen aan voor het basisonderwijs;

• De groepen kunnen uit maximaal 25 scholieren bestaan;

• Er dient een laptop, beamer (of scherm) en geluid aanwezig te zijn;

• Tijdens de gastles dient er een docent aanwezig te zijn. We merken dat er soms ontroerende verhalen of emoties bij scholieren naar voren komen.

Interesse in een gastles?

Vanuit Burgerkracht Limburg vinden we het belangrijk dat scholieren uit Limburg weten wat voor hén belangrijk is en wat voor hen bijdraagt aan hun gezondheid. Neem gerust contact met ons op via 046 4208159 of positiefgezond@burgerkrachtlimburg.nl.