‘Herstel, wat past bij jou?’ – Week van de psychiatrie 2022

21 t/m 26 maart 2022
WEEK VAN DE PSYCHIATRIE: ‘HERSTEL, WAT PAST BIJ JOU?’

De voorbereidingen voor de Week van de Psychiatrie 2022 zijn in volle gang. De Week vindt plaats van 21 t/m 26 maart 2022 en het thema is: ‘Herstel, wat past bij jou?’. Het gaat een interactieve week worden. Abonneer je op de gratis nieuwsbrief (zie de kolom hiernaast).

Doel
Onder de aandacht brengen dat 1 op de 4 mensen een psychische kwetsbaarheid heeft en welke invloed dit heeft voor hen maar ook voor hun naasten en hulpverleners.

Herstel bij een psychische kwetsbaarheid is een persoonlijk en uniek proces, een ontdekkingsreis, géén rechte weg.

Je wordt (voor de zoveelste keer) doorverwezen naar een therapie, een lotgenotengroep, … Wat houdt dat in, past dat bij jou? Weet je hulpverlener of naaste dat? Zijn er misschien alternatieven die beter bij je passen en waardoor de kans op een positief resultaat mogelijk groter is? Wat voor effect heeft deze therapie op jou, op je relaties met je omgeving, op je relatie met je hulpverleners?

Ook als naaste of hulpverlener wil je de mogelijkheden kennen en begrijpen om je cliënt of naaste zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.

Passend Herstel is een zoektocht. Er zijn veel soorten therapieën en bouwstenen. Daarover kun je je laten informeren en dat kun je ervaren tijdens de Week van de Psychiatrie 2022. Misschien wordt jouw zoektocht daardoor wat korter.

Voor wie
Voor (ex)cliënten, familieleden/mantelzorgers en professionals in de GGz. Maar, ook studenten, docenten en alle andere betrokkenen en geïnteresseerden zijn welkom.

Website Week van de Psychiatrie
Actuele en gedetailleerde informatie over de Week van de Psychiatrie, het programma en andere wetenswaardigheden vind je op www.wvdp.nl. Via die website kun je je ook aanmelden voor de activiteiten, waaraan je wilt deelnemen tijdens de Week van de Psychiatrie.

Sponsoren
De Week van de Psychiatrie 2022 in Sittard-Geleen wordt mede mogelijk gemaakt door:
– Gemeente Sittard-Geleen
– Provincie Limburg
– VSB Fonds
– Platform Zuid GGz & OGGz
– Zuyderland GGz
– Levantogroep
– Ron Beckers Fysio- en Manuele therapie
– Mondriaan

Klik hier voor informatie over de landelijke Week van de Psychiatrie

Stichting Kracht uit Kwetsbaarheid

Op 30 september 2021 hebben Sandra Kervel en haar man Rinie bij de notaris de oprichtingsakte van Stichting Kracht uit Kwetsbaarheid ondertekend. Sandra en Rinie zijn beide ervaringsdeskundigen. Rinie als naaste en Sandra is al een aantal jaren bezig met het organiseren van voorlichtingsactiviteiten over herstel en kwetsbaarheid. Alle activiteiten zijn gericht op cliënten-naasten-hulpverleners GGz (triade). Maar ook andere betrokkenen en geïnteresseerden zijn welkom. De activiteiten zijn veelal interactief en gericht op verbinding binnen deze triade.

Als het coronavirus roet in het eten gooit

Mocht straks blijken dat er in die Week belemmerende (corona)maatregelen zijn, dan gaat de stekker eruit. Er komen géén livestreams en ook geen digitale workshops.

Meld je aan voor de e-nieuwsbrief

Wil je actueel op de hoogte zijn van de Week van de Psychiatrie 2022? Meld je dan aan voor de e-nieuwsbrief. Stuur even een mailtje naar info@wvdp.nl. Dat is alles.

Sponsor worden

Sponsor worden van de Week van de Psychiatrie 2022? Dat kan, graag zelfs!
Klik hier voor meer informatie