Pijlerbijeenkomst: Terug naar de mens – De straat als basis voor het beleid 

Op donderdag 12 oktober vindt de Pijlerbijeenkomst ‘terug naar de mens’ plaats in Heerlen. Tijdens deze middag komen er diverse ‘verschilmakers’ aan het woord en sluiten we af met een presentatie van Michelle van Tongerloo. Zij vertelt over haar ervaringen als straatarts.  

Vaak zijn we gebonden aan regels en beleid. Maar hoe kunnen we mensen net dat extraatje geven dat ze dan nodig hebben. Zodat ze verder komen? Wil jij weten hoe? Dan is deze lezing interessant jou!  

Michelle van Tongerloo deelt haar ervaringen
Michelle van Tongerloo is huisarts en straatarts in Rotterdam. Als huisarts werkt ze in IJsselmonde, een wijk in Rotterdam-Zuid vol armoedeproblematiek. Daarnaast is zij zelfstandig straatarts bij de Pauluskerk en de Nico Adriaans Stichting waar ze de kwetsbaarste mensen – vaak dakloos, verslaafd of ongedocumenteerd – zorg biedt. 

Dit jaar heeft zij de Ab Harrewijn Prijs gewonnen. Michelle van Tongerloo zet zich niet alleen actief in bij de Pauluskerk, waar ze veel dak- en thuislozen, verslaafden en mensen zonder geldige verblijfspapieren tot haar patiënten rekent. Maar ze doet meer. Ze kijkt verder. Zo heeft ze een particulier systeem opgezet van hulpverlening en crowdfounding acties zodat ze mensen die buiten alle regels vallen toch kan helpen. Vooral de combinatie van hulpverlening met politieke actie sprak de jury aan. In dit filmpje vertelt Michelle meer over haar werk en drijfveren. 

Voel jij je al geïnspireerd? Meld je dan direct aan en laat je inspireren! 

Waar en wanneer?
Datum: 12 oktober 2023
Tijd: 12.30 – 17.00 uur
Plaats: Luciushof, Putgraaf 3 in Heerlen 

Ik wil mij aanmelden

Wat zijn verschilmakers? 
De mensen die net datgene doen waardoor ze tussen de regels door kijken, net dat kleine of grote verschil kunnen maken dat iemand dan nodig heeft. We laten Limburgse VERSCHILMAKERS aan het woord die graag hun ervaring met je delen en je willen inspireren om hetzelfde te gaan doen. Ook vertelt Michelle van Tongerloo hoe zij mensen helpt die overal buiten de boot vallen.  

Vragen? Neem contact met ons op!

Leike Peeters Adviseur
Rene Suijkerbuijk Adviseur / vrijwilligerscoördinator

Lees meer over: