Week van de Psychiatrie Sittard-Geleen van start

Op 22 maart 2021 gaat in Land van Gulick aan de Engelenkampstraat 25 in Sittard de Week van de Psychiatrie Sittard-Geleen van start. Tot en met 26 maart vinden er tal van activiteiten plaats rond het thema ‘Betekenisvol meedoen’.

Betekenisvol meedoen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De week is bedoeld om op een positieve manier onder de aandacht brengen dat 1 op de 4 mensen een psychische kwetsbaarheid heeft én dat die van invloed is of kan zijn op iemand z’n leven. Iedereen kan ermee te maken krijgen. Treft het niet jezelf, dan misschien wel een familielid, een vriend of buur. Ook voor naasten en hulpverleners is dit niet eenvoudig. De Week van de Psychiatrie moet ertoe bijdragen dat mensen hier niet voor wegkijken, er niet met een boog omheen lopen of erover zwijgen. Dat belemmert namelijk herstel.

Programma
De hele week zijn er tal van activiteiten. Out of the Box TV verzorgt de livestreaming van de opening, het afsluitende theater en 18 workshops. Afhankelijk van de actuele coronamaatregelen kunnen activiteiten door een gelimiteerd aantal deelnemers live worden bezocht. Alle activiteiten zijn gratis, maar vanwege corona is aanmelden vooraf nodig. Klik hier voor actuele informatie over het programma, de locaties en de toegestane bezoekersaantallen.

De activiteiten zijn interessant voor cliënten, naasten, hulpverleners, studenten en andere geïnteresseerden. Iedereen is welkom.

Landelijke afsluiting met talkshow
De Week van de Psychiatrie wordt op zaterdag, 27 maart 2021 afgesloten met een landelijk event: een talkshow. Klink hier voor meer informatie en de link