20 maart tot 28 maart 2020

Week van de Psychiatrie Sittard-Geleen: ‘Betekenisvol meedoen’

Geschreven door onze redactie

Op 20 maart 2020 gaat in de Ontmoetingskerk in Geleen de Week van de Psychiatrie Sittard-Geleen van start. Tot en met 28 maart vinden er op diverse locaties in Sittard-Geleen tal van activiteiten plaats rond het thema ‘Betekenisvol meedoen’. De week is bedoeld om taboes en stigma rond psychiatrie te doorbreken en te verminderen.

Alle activiteiten worden georganiseerd in het kader van de landelijke Week van de Psychiatrie, die elk jaar plaatsvindt in de laatste week van maart. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘Betekenisvol meedoen’, omdat het belangrijk is dat iedereen, die te maken heeft met psychische kwetsbaarheden, mee blijft doen of weer mee gaat doen in de samenleving. Dat versterkt het zelfvertrouwen én het gevoel om gezien te worden en mee te tellen. Deze mensen zijn niet alleen patiënt, maar ook bijvoorbeeld ouder, kind, broer, zus, vriend(in), collega, medewerker, student en vrijwilliger.

Het is belangrijk dat iedereen deze rollen actief invult of daarbij hulp kan vinden, zodat iedereen op een voor hem of haar Betekenisvolle manier kan meedoen. Dat biedt zingeving, hoop en perspectief.

Geen vanzelfsprekendheid

Betekenisvol meedoen is helaas geen vanzelfsprekendheid. Allerlei activiteiten van ervaringsdeskundigen (patiënten en naasten), hulpverleners en anderen dragen ertoe bij dat mensen weer mee kunnen doen. Daar gaat het over, tijdens de Week van de Psychiatrie.

Programma en aanmelden

De activiteiten in de Week van de Psychiatrie zijn vooral bedoeld voor (ex)cliënten in de GGz, hun naasten, mantelzorgers, professionals en studenten, maar ook voor andere betrokkenen en geïnteresseerden. Wil je deelnemen aan één of meerdere activiteiten? Meld je dan tijdig aan!

Klik op onderstaande knop voor het complete programma van de Week van de Psychiatrie in Sittard-Geleen

Klik op onderstaande knop om je aan te melden voor de opening en/of de andere activiteiten van de Week van de Psychiatrie in Sittard-Geleen

Klik op onderstaande knop voor actuele informatie over activiteiten

Informatie activiteiten