Week tegen Kindermishandeling: Kindermishandeling raakt iedereen!

Elk jaar krijgen meer dan 119.000 kinderen en jongeren te maken met Kindermishandeling. Dit is nog maar het topje van de ijsberg.

Hoe is het voor kinderen om onveilig op te groeien? Wist jij dat angst, schuldgevoelens, schaamte, eenzaamheid, loyaliteit en geheimen het lastig maken voor een kind om te praten over de onveilige situatie waar zij mee te maken hebben? Het is belangrijk om je daar bewust van te zijn!

APP Care-Free
De gratis en anonieme APP Care-Free voor kinderen en jongeren van 10-18 jaar en ouder geeft informatie over Kindermishandeling en wat je kunt doen als je je zorgen maakt over jezelf of een ander. CARE-FREE vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren de mogelijkheid geboden krijgen om hun stem te laten horen wanneer zij daar aan toe zijn en op een manier die bij hun past. Een jongere bepaalt zelf of hij iets met de gegeven informatie doet of (nog) niet.

Bekijk hier het animatiefilmpje over de APP Care-Free
Download de APP Care-Free gratis via APPLE APP STORE of GOOGLE PLAY STORE

CARE-FREE doet méér!
– CARE-FREE heeft aandacht voor naasten van kinderen en jongeren. Met behulp van een ervaringsdeskundige wordt stilgestaan bij zaken, zoals wat doet onveiligheid met jou als persoon?; hoe is het voor een kind om kindermishandeling mee te maken?; zie de veerkracht en beschermende factoren: ‘Ik ben niet alleen het mishandelde kind’; hoe CARE-FREE als tool kan helpen.
– Voor het onderwijs is een gratis toolbox ontwikkeld met informatie over CARE-FREE en Kindermishandeling.
– CARE-FREE ontwikkelt lesmateriaal:  een basistraining over Kindermishandeling, een GAME APP als tool om Kindermishandeling in een les bij de leerlingen onder de aandacht te brengen en een Dashboard waar informatie op één plek terug te vinden is.
– CARE-FREE werkte mee aan de film ‘Samen tegen Geweld! Doe jij mee?’ van Zuyd Hogeschool, Beweging Limburg tegen Kindermishandeling en de gemeente Heerlen. De film is bedoeld om Kindermishandeling onder de aandacht te brengen.
Klik hier voor meer informatie en de link naar de film

Méér weten?
Wil je meer informatie of wil je met ons in gesprek over wat wij voor jou kunnen betekenen?
Stuur een e-mail naar appcarefree@outlook.com