Trainers aan het woord: Susan Rijk

Dit is het vijfde deel van de serie over de trainers van de workshop Positieve Gezondheid en IK Positief Gezond.

Motivatie

Het is mijn stellige overtuiging dat een positieve instelling bijdraagt aan levenskwaliteit in de breedste zin van het woord.

Zo sta ik zelf in het leven, naar mijn gezin en mijn omgeving, maar ook in mijn werk probeer ik dat uit te dragen. In mijn werk als sociaal cultureel werker mag ik actieve burgers ondersteunen in het uitvoeren van hun plannen die bijdragen aan leefbaarheid en gemeenschapszin.

Een buurtconcert voor de wijk, een eettafel die zorgt voor ontmoeting, een internationaal wijkrestaurant waar verschillende nationaliteiten elkaar leren kennen, opzetten van een wensbusproject in de gemeente.

Allemaal voorbeelden van projecten die ik mag ondersteunen. En telkens bedacht door mensen die iets goeds willen doen voor hun omgeving en daar zelf plezier in hebben. Wat deze mensen gemeen hebben is dat ze durven dromen. Ze zijn zo enthousiast over hun idee dat ze het al helemaal voor zich zien. Ik ben er om hen te helpen eventuele hobbels te overwinnen.

Samen zorgen we dat het lukt. En het is prachtig om te zien wat dat met mensen doet. Dat geeft hen én mij zo’n energie!

Beleving

Dat ervaar ik ook zo in de workshops. Daarin nemen we de mensen mee in het spinnenweb van Positieve Gezondheid. Het zijn workshops, dus de mensen gaan ook daadwerkelijk aan de slag met hun eigen spinnenweb. Ze maken aan de hand van een vragenlijst een inschatting van hoe ze in het leven staan.

Tijdens een van de workshops zei iemand letterlijk:
“Goh ik wist niet dat het zo goed met mij ging, wat fijn om eens even een beeld te hebben van hoe fijn mijn leven eigenlijk is. Daar sta ik anders nooit zo bij stil”.

Hoe mooi is het om mensen dat soort inzichten mee te kunnen geven?
Dat maakt dat ik me graag inzet voor Positieve Gezondheid.

 

Susan Rijk
12 augustus 2019

Volgende maand vind je weer een nieuw verhaal van één van onze trainers.

Ook interesse in een workshop of weten welke mogelijkheden er zijn?
Stuur dan een mail naar positiefgezond@burgerkrachtlimburg.nl