Trainers aan het woord: Mona Collin

Dit is het zesde deel van de serie over de trainers van de workshop Positieve Gezondheid en IK Positief Gezond.

Mijn passies zijn gezondheid en kunst. Beiden in de breedste zin van het woord. Kunst consumeer ik met name: ik luister graag naar muziek, kijk naar mooie schilderijen en beelden, lees graag een mooi boek. Ja, zelf schilder ik ook wel en ik zing in een koor. Maar volgens mij mag dat de naam Kunst niet hebben. Maar ik vind het wel heel leuk en ontspannend om te doen. Daarover later meer.

En toch zal ook ik mijn brood moeten verdienen. Ik verdien mijn brood met mijn andere passie: met gezondheid. Of beter gezegd: ik hoop mijn brood weer te kunnen verdienen met gezondheid.

Ik werk sinds mijn 24ste in de gezondheidszorg en heb in 2012 een burn-out gekregen. Vervolgens heb ik me omgeschoold tot medisch secretaresse en na een aantal jaren kwam daar helaas een einde aan door een ontslag wegens reorganisatie.

Tsja, en wat dan? Er werden toen in Venlo workshops over Positieve Gezondheid gegeven waar ik iedere maand naartoe ging en me heerlijk liet inspireren. Dwarsverbanden met gezondheid naar voeding, natuur, bewegen, omgeving et cetera. Hoe dan ook, daar wilde ik graag iets in gaan doen.

De vacature voor workshop-trainer kwam voorbij. Yes, dan kan ik me bezighouden met dat wat me boeit. Voor een groep staan vond ik spannend, maar ja, ook wel een uitdaging natuurlijk en die wilde ik graag aangaan. Groeien doet nu eenmaal ook een beetje pijn.

De kunst van het geven van de training is om bij de mensen zelf iets los te maken. Bij ons trainers is al iets los gemaakt. We zijn in beweging gekomen. En dat gun ik een ander ook. Als je vastzit, is het mooi als een ander iets bij jou triggert waarmee je vervolgens zelf aan de slag gaat.

Dat noemen we dan met een mooi woord: veerkracht.

Zelf vergroot ik mijn veerkracht door niet te vergeten wat mij ontspanning geeft, inderdaad: schilderen en zingen. Ik zorg er dus voor dat iedere week daar een portie van in mijn weekplanning zit. Tussen alle andere verplichtingen die we allemaal in onze week terugvinden!

Een gezicht bij een verhaal is atlijd leuk, daarom deze foto van mij in de bloemenweide van mijn zus. Haar portie van ontspanning!

Wie weet, ontmoeten we elkaar nog als trainer of bezoeker van de workshop Ik Positief Gezond.

Volgende maand plaatsen we weer een nieuw verhaal van één van onze trainers.
Ook interesse in een workshop of weten welke mogelijkheden er zijn?
Stuur dan een mail naar positiefgezond@burgerkrachtlimburg.nl