Trainers aan het woord: Marijke Bonajo

Ik ben Marijke Bonajo

Getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen die zich alle 3 op hun eigen wijze hebben ontwikkeld en waar ik nog steeds heel betrokken bij ben. Naast het moederschap (en echtgenote natuurlijk) ben ik nog steeds werkzaam, in verschillende hoedanigheden. Dit typeert mij, daar ik naast mijn uitgevoerde werkzaamheden, ook mijn opleidingen heel breed heb ingevuld.

In een ver verleden ben ik gestart als lerares, en nadat ik de technische bedrijfskunde opleiding had gevolgd, ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als manager in een technische omgeving. Daarna ben ik gestart als projectmanager, wat ik nu nog steeds doe, naast coaching en therapie en trainingen verzorgen, waarbij ‘persoonlijke ontwikkeling’ van mensen mijn drijfveer is.

Echter, wanneer je werkzaamheden doet, die uiteindelijk niet bij jouw kernwaarden horen, en waar je jouw kernkwaliteiten niet (volledig) kunt inzetten, kom je jezelf tegen en wordt je min of meer gedwongen andere keuzes te maken.

Dat is dus ook gebeurd bij mij. Ik ben in 2005 gestart met de hNLP opleidingen tot en met trainer, waarna ik vervolgens de Master Dieptepsychologie heb afgerond. En binnen deze richting komen mijn kernwaarden en kernkwaliteiten volledig tot zijn recht., In 2018 zag ik de advertentie waarin trainers worden gevraagd voor Positieve Gezondheid!

afbeelding Spinneweb

Hier is alles in beeld gebracht in een spinnenweb. En wanneer ik naar mijn IK kijk, kan ik ook de diverse invloeden in een spinnenweb plaatsen, want alle items hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben.

De visie van Positieve Gezondheid waarbij veerkracht van de mens centraal staat past precies in mijn beeld waarbij ik de mens in zijn totale belevingswereld wil benaderen en hem/haar zelf tot oplossingen wil laten komen die bij hem/haar passen en vooral niet mijn oplossingen wil aandragen, dus zelf de regie in handen nemen en zo te kunnen groeien zo ver als hij/ zij kan en wil.

Het verzorgen van workshops is mijn ‘eerste passie’, iets wat al mijn hele leven gewoon bij mij hoort, dus dat doe ik met veel plezier en zeker wanneer mensen weer iets bij zichzelf ontdekken waarmee ze verder kunnen.
Dat geeft positieve energie en word ik blij van, dus ik noem mijzelf een enthousiaste trainer

 

Volgende maand plaatsen we weer een nieuw verhaal van één van onze trainers. Ook interesse in een workshop of weten welke mogelijkheden er zijn? Stuur dan een mail naar positiefgezond@burgerkrachtlimburg.nl