Pijlerlezing generatiearmoede

Bijna iedereen kent wel iemand die in armoede leeft, bijvoorbeeld als gevolg van een faillissement of door domme pech. Armoede komt echter ook regelmatig generaties lang in families voor: de zogeheten generatiearmoede. Daarover gaat de Pijlerlezing op 25 juni.

Het lijkt alsof de armoede letterlijk van generatie op generatie wordt overgedragen. Kinderen die in een arm gezin worden geboren, krijgen minder kansen op allerlei terreinen. Dat zorgt er weer voor dat die kinderen zich bepaalde basisvaardigheden niet eigen (kunnen) maken. Veelal ervaren zij uitsluiting op meerdere levensdomeinen tegelijk, zoals school, vrienden, wonen en gezondheid. Van kleins af aan worden zij grootgebracht in een instabiel gezin, waar structuren ontbreken en een overlevingscultuur heerst.

Pijlerlezing
Martin Pragt is ervaringsdeskundige op het gebied van generatiearmoede en heeft zich gebogen over deze problematiek. Hij is oprichter van EDASU, (Ervaringsdeskundige Armoede en Sociale Uitsluiting). Hier krijgen mensen die langdurig in armoede leven de kans om een MBO-diploma te behalen en zich te ontwikkelen tot professionele ervaringsdeskundigen. Hoe ziet hun ontwikkeling eruit? Wat betekent deze opleiding voor hen? Welke rol kunnen zij innemen binnen verschillende organisaties en wat is de meerwaarde van het inzetten van opgeleide ervaringsdeskundigen? Martin neemt ons mee in bovenstaande vragen, waarbij hij tevens zijn eigen ervaringen met ons zal delen.

Wanneer
Dinsdag, 25 juni 2019 van 19.30 tot 21.00 uur.

Waar
Bibliotheek Venlo, Begijnengang 2, Venlo.

Goed om te weten
– Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk om een indicatie te krijgen van de opkomst. Aanmelden kan via depijler@burgerkrachtlimburg.nl

– Iedereen is welkom. Aan de deelname zijn géén kosten verbonden.

– De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is op 4 minuten loopafstand: Nassaustraat 63 (betaald parkeren).

– Het NS-station ligt op 5 minuten loopafstand.

Wilt u méér weten over Pijlerlezingen?

Neem dan contact op met Stephanie Schols van Burgerkracht Limburg.

E: stephanieschols@burgerkrachtlimburg.nl

T: (06) 58 07 30 81.