Pijlerlezing ‘Gek met geld’

Pijlerlezing ‘Gek met geld’ – Waarom maken we onverstandige keuzes, terwijl we beter weten?

 

Rationeel versus irrationeel gedrag: dat mensen niet altijd verstandige keuzes maken op financieel gebied, is inmiddels voor velen bekend. Maar wat betekent dit voor het omgaan met geld? Waarom maken mensen bepaalde financiële keuzes? En hoe kunnen we hen helpen en motiveren om betere keuzes te maken?

 

Tijdens de Pijlerlezing deelt Minou van der Werf, senior onderzoeker bij het NIBUD (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) verschillende gedragsinzichten over hoe mensen met geld omgaan. Daarbij wordt er specifiek aandacht besteed aan mensen die financiële schaarste ervaren, zoals schuldenaren en mensen in armoede. Deze groep maakt namelijk andere keuzes dan mensen die geen financiële schaarste ervaren. Welke psychologische principes zitten hierachter? En hoe kunnen wij deze inzichten gebruiken om de financiële gezondheid van mensen te bevorderen? Wij allen – óók u en ik – doen namelijk echt heel gek als het om geld gaat… ‘Gek met geld’, dus.

 

Wanneer: 16 januari 2019, van 19.30 tot 21.30 uur.

Waar: de ‘Stadbroekermolen’,  Jacqueline Roufsweg 1 in Sittard.

 

Om de start van het nieuwe jaar te markeren nodigen wij u hartelijk uit voor de borrel, die aansluitend op de Pijlerlezing plaatsvindt. Tijdens die borrel blikken we kort terug én vooruit.

 

Informatie

– Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk om een indicatie te krijgen van het aantal deelnemers. Aanmelden kan via depijler@burgerkrachtlimburg.nl

– Iedereen is welkom en de deelname is gratis.

– Op het terrein bij de Stadbroekermolen kunt u gratis parkeren.

– Komt u met de rein? Er is een rechtstreekse busverbinding vanaf station Sittard naar de locatie. De reistijd bedraagt circa 8 minuten.

– De Pijlerlezing begint om 19. 30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).

– De borrel duurt tot 21.30 uur. De eerste 2 consumpties zijn voor onze rekening. Extra consumpties dient u contant af te betalen.

 

Pijlerlezingen worden georganiseerd door De Pijler van Burgerkracht Limburg.

Wilt u méér weten over Pijlerlezingen?
Bel Stephanie Schols van Burgerkracht Limburg. Telefoon: (06) 58 07 30 81.