Pijlerlezing ‘De relatie tussen armoede en laaggeletterdheid’

Niet iedereen in Nederland kan in het eigen levensonderhoud voorzien. Een groot deel van de Nederlandse bevolking blijkt niet voldoende financieel vaardig te zijn. Dit wordt deels veroorzaakt doordat sommige mensen niet goed kunnen lezen en schrijven.

Mensen die hun weg in de taal niet vinden, vinden vaak ook hun niet in de samenleving. Uit onderzoek blijkt onder meer dat laaggeletterden minder gunstige perspectieven op de arbeidsmarkt hebben ten opzichte van mensen die wèl kunnen lezen en schrijven. Laaggeletterden die wel een baan hebben, verdienen vaak weinig. Laaggeletterdheid raakt meerdere levensdomeinen en kost de maatschappij zo’n 1 miljard euro per jaar.

Wat is er nodig om jezelf financieel staande te houden? En wat is de relatie tussen armoede en laaggeletterdheid? Hoe kan laaggeletterdheid ertoe leiden dat mensen in de financiële problemen raken? Maurice de Greef, gastprofessor Leereffecten Laagopgeleiden & Laaggeletterden, gaat in op financiële redzaamheid en neemt ons mee in bovenstaande vraagstukken.

Wanneer en hoe laat
Dinsdag 6 november 2018, van 19.30 tot 21.00 uur.

Waar
Schunck, Bongerd 18 in Heerlen.

Informatie
– Iedereen is welkom. Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk.
Aanmelden kan via depijler@burgerkrachtlimburg.nl
– De deelname is gratis.
– De dichtstbijzijnde mogelijkheid tot (betaald) parkeren is aan de Putgraaf 1d in Heerlen (4 minuten loopafstand van Schunk).
– Komt u met de trein? Het NS-station ligt op 5 minuten loopafstand.

Méér weten?
Wilt u méér weten over deze en andere Pijlerlezingen? Bel Stephanie Schols van Burgerkracht Limburg. Telefoon: (06) 58 07 30 81.

Contactgegevens