Nieuwe inspiratie tijdens webinar ‘Opgeven is geen optie…’

Dinsdag 16 november was een speciale dag voor CARE-FREE. Alles waar wij voor staan kwam samen in ons webinar: ‘Opgeven is geen optie… Kindermishandeling is dichterbij dan je denkt.’

Niet over, maar met ervaringsdeskundigen praten.. tools aanreiken die helpend kunnen zijn om kindermishandeling bespreekbaar te maken! Verbinding in de kern.

@susanne.koster.auteur las een stuk voor uit het door haar geschreven boek: ‘Zwarte Lieveling’. Daarna mochten de aanwezigen haar vragen stellen. Ingrijpend, misschien wel confronterend, maar zo ontzettend waardevol! Haar boodschap: ‘Je verleden bepaalt niet wie je vandaag bent.’

@rafaelrozenblad heeft vertelt over zijn ervaring met de boodschap: ‘Blijf altijd in jezelf geloven, vertrouw op je gevoel.’ Daarna mochten we luisteren naar zijn rap: ‘De weg naar succes’.
Een veelzeggende rap met een sterke boodschap. Hij is terecht een voorbeeld voor vele jongeren genoemd!

Tijdens het webinar waren verschillende prachtige kunstwerken van @meijers.mia te zien. Ieder kunstwerk, met een eigen verhaal en stuk voor stuk prachtige exemplaren.

Het laatste onderdeel van ons webinar was het introduceren van ons nieuwe lesmateriaal: ‘De game app MIROCARES & de webapplicatie met tools.’

We hebben dit lesmateriaal ontwikkeld om kindermishandeling op een laagdrempelige, speelse en vooral veilige manier bespreekbaar te kunnen maken met kinderen en jongeren vanaf 10 jaar.

We kunnen niet wachten om het lesmateriaal in te zetten in het werkveld en anderen te trainen om dit ook te kunnen doen!

Wij kijken terug op een zeer geslaagde middag. En bedanken ook namens @Burgerkracht Limburg @jong.burgerkracht en @xonar_sterkinjeugdengezin iedereen die erbij was!

Wil je het webinar terug kijken? Mail dan naar appcarefree@outlook.com.

Samen maken we het verschil!