Laat je stem horen, doe mee met onze peiling!

Wij vinden ‘de stem’ van (Lim)burgers belangrijk. Daarom peilen wij rond de 4 x per jaar wat er in Limburg leeft én speelt rond belangrijke maatschappelijke thema’s. Dat doen wij om beter te begrijpen hoe (Lim)burgers over deze thema’s denken. Het gaat om de stem van mensen zoals jij! Jouw mening is dan ook van grote waarde voor ons. Om voor impact te zorgen, delen wij de resultaten met onze partners en andere relevante partijen. Denk daarbij aan belangenorganisaties, maatschappelijke (zorg)instellingen, gemeenten, de provincie, e.d. Zo stimuleren wij ons netwerk om de inzichten te benutten en er betekenisvol op in te spelen.

Doe jij ook mee met onze nieuwste peiling over woonwensen van 50 plussers?
Ben je 50-plusser en woonachtig in Limburg? Dan horen wij graag wat jouw woonwensen zijn. Met de laatste peiling van dit jaar wil Burgerkracht Limburg in samenwerking met KBO Limburg en NSL (Netwerk Senioren Limburg) een belangrijk thema voorleggen.Het gebrek aan geschikte woningen voor senioren is namelijk landelijk een grote zorg. De overheid stimuleert senioren om langer thuis te blijven wonen. De vragen gaan o.a. over wat er voor jou nodig is om thuis te blijven wonen, misschien tot op hoge leeftijd? Zelfs als er zorg nodig is of als je slecht ter been raakt. Je kunt in deze peiling ook aangeven hoe belangrijk je het vindt dat burgers hierover binnen jouw gemeente meepraten.

Resultaten gaan naar gemeenteraadsleden
KBO Limburg, NSL en Burgerkracht Limburg willen de resultaten van deze peiling graag meegeven aan (toekomstige) gemeenteraadsleden. Wij roepen hun op om lokaal met de uitkomsten aan de slag te gaan, samen met (Lim)burgers, tijdens en na de gemeenteraadsverkiezingen komend voorjaar.

—>Ga hier direct naar de peiling
De vragenlijst kan worden ingevuld t/m 22 december 2021

P.S. Wil je structureel mee doen met onze peilingen?
Dan kun je ieder moment je vrijblijvend aanmelden. Je krijgt dan ieder peiling automatisch in je mailbox. Uiteraard bepaal jij altijd zelf of het onderwerp je aanspreekt en of je het wilt invullen en wanneer. De uitkomsten van de peilingen presenteren we telkens aan de hand van factsheets. Nieuwsgierig naar de verschillende onderwerpen en uitkomsten? Je kunt ze altijd vinden op onze site.