Inspiratiesessies ‘Duurzame inzetbaarheid medewerkers in relatie tot Positieve Gezondheid’

Op welke wijze kun je Positieve Gezondheid inzetten bij het streven om medewerkers betrokken en gemotiveerd aan je instelling/bedrijf te binden? Hoe kunnen de doelstellingen van de organisatie complementair zijn aan de persoonlijke doelen van de medewerkers en kun je inzetten op hun duurzame inzetbaarheid?

Versterken van de mogelijkheden, vitaliteit vergroten en werkvermogen benutten door deze aanpak.

Anita Verstappen eigenaar van PreventiVIO gaat er tijdens de inspiratiesessie op in hoe je dit binnen je organisatie in kunt zetten en medewerkers zelf hierover regie kunt laten voeren en eigenaar laten zijn van hun langdurige inzetbaarheid.

Landelijk is er vanuit iPH een koplopers-tafel Positieve Gezondheid en werk. Zij werken aan een handreiking hoe binnen de werksetting ‘Het andere gesprek’ gevoerd kan worden. Marlou Timmers, werkzaam bij iPH en betrokken bij deze koplopers-tafel, neemt u mee in het proces dat zij lopen. Zij zal de eerste resultaten presenteren.

Tijdens de inspiratiesessie is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over wat de handreiking kan betekenen binnen de eigen organisatie. We willen graag van de deelnemers horen wat zij ervan vinden en op welke wijze deze aangevuld kan worden om toe te passen in de eigen organisatie of praktijk. Deze input van deze inspiratiesessie wordt meegenomen in de definitieve versie.

Data en locaties

  • Maandag 13 mei, van 19.00 tot 21.00 uur:  Zuyd hogeschool, Nieuw Eijckholt 300, Heerlen.

    Inloop vanaf 18:45 uur.

  • Dinsdag 21 mei, van 19.00 tot 21.00 uur: de Graasj, Knevelsgraafstraat 21, Roermond.

    Inloop vanaf 18:45 uur.

  • Maandag 27 mei, van 19.00 tot 21.00 uur: Vincent van Gogh GGZ Kliniek, Stationsweg 46, Venray.

    Inloop vanaf 18:45 uur.

Aanmelden en andere informatie

De inspiratiesessies worden georganiseerd door het Actiecentrum Limburg Positief Gezond.

De toegang is gratis.