Gezocht: jonge, creatieve denkers voor ons Social Lab

Jongeren zijn de toekomst, het is zo’n cliché, maar ook weer zo waar. Daarom hebben wij extra aandacht voor jongeren en roepen wij hen op om hun ideeën met ons te delen. Wij willen Limburgse jongeren al vroeg in hun kracht zetten. Door te luisteren naar wat zij belangrijk vinden, van hun zorgen tot concrete ideeën. Veelal heerst onder jongeren het gevoel dat zij aan de zijlijn staan. Er wordt nog te vaak over jongeren gesproken én voor hen besloten. Jongerenparticipatie is cruciaal wil je die doelen behalen die wij met zijn allen in de Provincie stellen. Daar willen wij graag samen met hen een grote verbeteringsslag in slaan.

Partners in crime

Om als partners in crime te kunnen optrekken, willen wij het bewustzijn vergroten dat zij een rol kunnen hebben én invloed kunnen uitoefenen op besluiten die van betekenis zijn op hun dagelijks leven. Dat betekent dus ook voor hun toekomst. Concreet voorbeeld zijn al de innovatiesprints, waarbij jongeren een prijs kunnen winnen voor hun idee. Met het prijzengeld plus begeleiding van Burgerkracht kunnen zij hun idee omzetten in iets concreets, een product of een dienst.

Eerste Social Lab op 28/9

Om nog meer in te spelen op ideeën en belangen van jongeren organiseren wij de komende tijd Social Labs, dinsdagavond 28 september is de eerste. Check hier onze uitnodiging waar we creatieve en kritische (mee)denkers zoeken van 16 en 22 jaar om de dingen die zij belangrijk vinden met ons te delen om vervolgens samen het vervolgtraject uit te stippelen om onze gezamenlijke doelen te behalen.

Ken jij of ben jij…

zo’n creatieve denker laat het ons weten. Check ook nog even hieronder onze oproep voor jongeren ambassadeurs Positieve Gezondheid!

Meer informatie?

Check dan de projectpagina