‘EmPOWER jouw initiatief!’ – Win jij € 2.500,-?

Najaar 2020, we verkeren we al maanden in een bijzondere situatie door de coronacrisis. Deze raakt ons allemaal en op meerdere levensterreinen. Veel mensen zien hun inkomen flink dalen, of belanden zelfs in armoede. Mensen die al in armoede leefden, komen in een nóg schrijnender situatie terecht. Naast financiële problemen heeft de crisis voor veel mensen flink impact op de geestelijke en/of lichamelijke gezondheid.

Burgerkracht De Pijler en Rabobank Roermond-Echt willen een aantal Limburgse burgerinitiatieven financieel ondersteunen.Initiatieven van burgers, die zich belangeloos inzetten om armoede en de gevolgen daarvan (eenzaamheid, sociaal isolement, gezondheidsproblemen) terug te dringen.
Ook jouw initiatief maakt kans op een financiële bijdrage!

Op dinsdag, 15 december 2020 organiseren Burgerkracht De Pijler en Rabobank Roermond-Echt ‘emPOWER jouw initiatief!’

Dé mogelijkheid om:
– jouw initiatief te presenteren en op de kaart te zetten;
– extra financiële steun voor jouw initiatief binnen te halen.

Je krijgt bovendien een gratis pitch-coaching om jouw initiatief goed te kunnen presenteren voor de jury en je ontvangt ondersteuning bij (hulp)vragen over je initiatief.

Aanmelden
Wil je meedoen? Meld jouw initiatief dan aan. Vul het aanmeldingsformulier in en mail dit uiterlijk 22 november 2020 naar depijler@burgerkrachtlimburg.nl  Dat is alles.

Uiterlijk dinsdag, 24 november 2020 verneem je of jouw initiatief zich op 15 december 2020 mag presenteren tijdens de finale van ‘emPOWER jouw initiatief!’. Misschien haalt jouw initiatief een mooie prijs.

De prijzen
Dit is er te winnen.

– De 1e prijs is een cheque van € 2.500,-
– De 2e prijs is een cheque van € 1.500,-
– De overige drie finalisten ontvangen elk een cheque van € 750,-

De voorwaarden
Om te kunnen deelnemen, moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan.

– Het initiatief is operationeel in 2020 en in 2021.
– Het initiatief wordt uitgevoerd door vrijwilligers en streeft geen commerciële doelen na.
– Het initiatief voorkomt of verzacht de gevolgen van armoede voor Limburgers.
– Je aanmelding is uiterlijk 22 november 2020 aangeleverd via depijler@burgerkrachtlimburg.nl
– Je bent beschikbaar voor de voorbereidende pitch-coaching, die plaatsvindt op 1 december van 14.00 tot 16.00 uur in Sittard.
– Als je geselecteerd wordt als finalist: je bent op 15 december 2020 van 17.30 tot 20.30 uur beschikbaar tijdens de finale-avond van ‘emPOWER jouw initiatief!’. De finale vindt plaats in Congrescentrum Het Forum, Roermond.

Over Burgerkracht De Pijler
Naast ‘emPOWER jouw initiatief!’, waarvoor Limburgse burgerinitiatieven zich gratis kunnen inschrijven, staat Burgerkracht De Pijler het hele jaar door klaar voor burgerinitiatieven. Elke Limburgse belangenbeweging die zich inzet voor armoedebestrijding, gezondheid of arbeid kan kosteloos bij ons terecht voor advies over de uitvoering van het initiatief. Burgerkracht de Pijler vindt het namelijk belangrijk om de positie van burgers en vrijwilligers te versterken. Deze dienst is te allen tijde beschikbaar, ook voor burgerinitiatieven die niet deelnemen aan ‘emPOWER jouw initiatief!’.