De zorg werkt veilig in Zuid-Limburg

Zorgorganisaties in Zuid-Limburg hebben extra maatregelen genomen. Daardoor kunnen ze in deze coronatijd op een veilige manier werken. Patiënten, cliënten en bezoekers worden gevraagd om zich aan de veiligheidsmaatregelen te houden. Zo zorgen we er samen voor dat de zorg zo veel mogelijk kan blijven doorgaan. Ook bij een toename van het aantal coronabesmettingen.

 

Dezelfde zorg op een andere manier

Zorgverleners willen in deze coronatijd iedereen op een veilige manier zorg blijven bieden. Daarom kijken de huisarts, medisch specialist of verpleegkundige vaak eerst of ze een patiënt telefonisch of via beeldbellen kunnen helpen. Het zijn dezelfde hulpverleners die dezelfde zorg verlenen, alleen op een andere manier.

 

Veiligheidsmaatregelen

Als de zorgverlener denkt dat het toch beter is om een patiënt in levende lijve te zien, dan is dat gewoon mogelijk. Op een veilige manier. Ziekenhuizen, huisartspraktijken en GGZ-organisaties zijn daarop voorbereid. Zo is er voldoende ruimte in de wachtkamer door meer tijd tussen de afspraken in te plannen. Huisartsen hebben een apart spreekuur voor mensen met coronaklachten. Bij de behandeling of verzorging van patiënten dragen zorgverleners beschermingsmiddelen. Waar nodig staan er plexiglas schermen. En natuurlijk gelden de corona-basisregels. Lees meer over de veiligheidsmaatregelen op de website van uw zorgverlener.

 

Verpleeg- en verzorgingshuizen

Ook verpleeg- en verzorgingshuizen hebben in deze coronatijd extra veiligheidsmaatregelen genomen. Daardoor kan een zieke of besmette bewoner niet in contact komen met anderen. Bezoekers blijven welkom als ze zich aan de hygiëne- en huisregels houden. Bewoners kunnen gewoon naar buiten voor een wandeling of andere activiteiten, zolang dit past binnen de maatregelen van de overheid.

 

Tips voor veilige zorg

Op hun website vermelden zorgverleners wat patiënten en bezoekers kunnen doen om de zorg veilig te houden.

Alvast een paar tips:

  • Kijk op thuisarts.nl; betrouwbare informatie van artsen over ziekte en gezondheid
  • Kom zo veel mogelijk alleen naar uw afspraak
  • Kom niet te vroeg of te laat
  • Desinfecteer de handen
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Zeg uw afspraak af als u coronaklachten krijgt en laat u testen bij de GGD

 

Dit is een bericht van Adelante, Anders Beter Centrum, Cicero Zorggroep, CZ, Envida, GGD Zuid Limburg, Huisartsen en Huisartsenposten in Zuid-Limburg, Keerderberg, Koraal, Maastricht UMC+, MeanderGroep, Mondriaan, PlusPunt MC, Sevagram, Stadspoli Maastricht, VGZ, Vivantes, Zorg Groep Beek, Zorghuis Beek en Zuyderland.