Conferentie ‘Op weg naar een rechtvaardige inkomensverdeling’ 26/11

Op vrijdag 26 november vindt van 13.00-17.00 uur de conferentie Conferentie ‘Op weg naar een rechtvaardige inkomensverdeling’ georganiseerd door Burgerkracht Limburg – De Pijler en het Wittemer Beraad plaats. Met deze Limburgse bijeenkomst willen zij de deelnemers inspireren met wetenschappelijke en politieke inzichten ten aanzien van de realisatie van een rechtvaardigere inkomensverdeling. Want helemaal na de toeslagenaffaire is pijnlijk duidelijk geworden dat het huidige systeem niet langer handhaafbaar is. Dat het anders moet, mag duidelijk zijn. Samen wordt het debat gevoerd o.a. met landelijke politici in de hoop dat de aanwezigen vanuit hun rol een bijdrage kunnen leveren aan de noodzakelijke verandering.

Sprekers
Prof. dr. Gijs Vonk en dr. Barbara Brink verzorgen de Keynote speach: Land zonder toeslagen? Daarna geeft ervaringsdeskundige Mariska Schols u een inkijk in haar wereld als gedupeerde van de toeslagenaffaire tijdens een persoonlijk interview door Ingeborg Dijkstra-Verbeek, de dagvoorzitter. Tijdens de politieke paneldiscussie: Hoe nu verder? komen landelijke politici Renske Leijten (SP), Peter Essers (CDA) en Pieter Grinwis (CU) aan het woord.

 

Nog enkele plaatsen beschikbaar, reserveren vooraf noodzakelijk
Deelname is gratis. De conferentie zo goed als volgeboekt, al zijn er nog enkele plekken te reserveren. Meld u aan > https://www.burgerkrachtlimburg.nl/op-weg-naar-een-rechtvaardige-inkomensverdeling/

U ontvangt via de mail een bevestiging van uw inschrijving, graag meenemen voor soepele ontvangst. De organisatie houdt de huidige coronamaatregelen in acht. Bij ontvangst wordt om een geldige QR code en legitimatie gevraagd.

Met vragen kunt u bellen met 046 420 8159 of mailen naar depijler@burgerkrachtlimburg.nl

Hier gaat u naar de uitnodiging waar alle achtergrond informatie is staat.

 

Programma

13:00 uur         Inloop en ontvangst met koffie, thee en vlaai

14:00 uur        Welkomstwoord

14:05 uur         Keynote speech: Land zonder toeslagen? Prof. dr. Gijs Vonk en dr. Barbara Brink

14:45 uur         Interview met Mariska Schols (gedupeerde van de toeslagenaffaire) door Ingeborg Dijkstra-Verbeek

15:00 uur         Politieke paneldiscussie: Hoe nu verder? Renske Leijten (SP), Peter Essers (CDA) en Pieter Grinwis (CU)

16:00 uur        Slotwoord

16:10 uur         Borrel

 

Locatie: Klooster Wittem