Meld je nog aan voor het CARE-FREE webinar 16/1

CARE-FREE lanceert op 16/11 uniek lesmateriaal met game app om kindermishandeling bespreekbaar te maken

Tijdens het online webinar ‘Opgeven is geen optie… Kindermishandeling is dichterbij dan je denkt’, op 16 november van 14.00-17.00 uur, wordt het nieuwe lesmateriaal van CARE-FREE gelanceerd, tijdens de week van de kindermishandeling! Ook delen ervaringsdeskundigen hun verhaal, omdat wij er in geloven dat dit zorgt voor herkenning en erkenning. Bovendien kan één iemand al het verschil maken in het leven van een kind. Aan de bestaande app CARE-FREE en de gastlessen, voorlichtingen en trainingen wordt nu dus ook (interactief) lesmateriaal toegevoegd, om kindermishandeling op een veilige en passende manier bespreekbaar te maken.

Het lesmateriaal bestaat uit een training, de game app ‘MiroCares’ en een webapplicatie met tools.

  • De game app MiroCares geeft jongeren op een ‘speelse’ manier informatie over kindermishandeling en wat zij kunnen doen als zij zich zorgen maken over zichzelf of een ander.
  • De Webapplicatie met tools helpt de professional om kindermishandeling bespreekbaar te maken met kinderen en jongeren.

Wil jij erbij zijn? Stuur dan een mail naar: appcarefree@outlook.com

Bespreekbaar maken
Naomy Rojnik, ervaringsdeskundige, pedagoog & initiatiefneemster van CARE-FREE: “Ieder kind heeft het recht op een veilige en zorgeloze jeugd. Toch krijgen jaarlijks meer dan 119.000 jongeren te maken met kindermishandeling. Dit is nog maar het topje van de ijsberg. Sinds 2017 zetten wij ons met  CARE-FREE in voor iedereen die te maken krijgt met kindermishandeling door kennis en ervaringsdeskundigheid in te zetten voor bewustwording, preventie en vroegtijdige signalering van kindermishandeling. Ieder kind verdient het om op een veilige manier kindermishandeling bespreekbaar te maken.

Als je opgroeit in een situatie waar ik in opgegroeid ben wacht je tot er tegen je geschreeuwd wordt, je wacht tot er met iets gegooid wordt, je weet niet of je gaat eten, je weet niet of je moet vluchten. Ik was vaak bang en verdrietig. Ik wist niet dat het niet normaal was en toen ik daarachter kwam dacht ik dat ik de enige was. Maar er zijn veel meer mensen die dit meegemaakt hebben of nu als kind doormaken. Ik wil het taboe doorbreken, kindermishandeling de herkenning en erkenning geven die het nodig heeft en het gesprek mogelijk maken om samen tot een oplossing te komen. Ik ben dan ook enorm dankbaar voor de steun van Burgerkracht Limburg om mijn droom te verwezenlijken en dat is het verschil kunnen maken voor kinderen die onveilig opgroeien.”

 

Check ook onze filmpjes

Filmpje 1 ‘Opgeven is geen optie … Kindermishandeling is dichterbij dan je denkt’

In dit filmpje vertelt Naomy over het online webinar gepland op 16 november 2021, tijdens de week tegen Kindermishandeling 2021.

https://www.youtube.com/watch?v=2wVJb0vaK2M 

 

Filmpje 2 ‘Opgeven is geen optie … Kindermishandeling is dichterbij dan je denkt’

In dit filmpje komt Susanne Koster, ervaringsdeskundige en auteur,  aan het woord die ook tijdens het online webinar haar ervaringen zal delen met de aanwezigen.

 

Ontstaan van de App CARE-FREE
In dit filmpje vertelt Naomy over het ontstaan van de app CARE-FREE en waarom zij dit zo belangrijk vindt: https://vimeo.com/374121747/4be1f77a68