Burgerpanel peiling: Reguliere zorg in coronatijd

Afgelopen periode heeft Burgerkracht Limburg onder de leden van ons eigen Burgerpanel een peiling uitgevoerd inzake reguliere zorg en ondersteuning tijdens de coronaperiode.

De aanleiding van onze peiling was dat door de zorg aan coronapatiënten de reguliere zorg in de verdrukking kwam. Met een tekort aan zorgpersoneel en middelen al gevolg. Afspraken, ingrepen en operaties werden uitgesteld. Soms zijn ze op een andere manier of moment doorgegaan. Gebleken is dat ook patiënten zelf minder snel contact hebben opgenomen met hun huisarts of behandeld arts. Men vroeg zich af of de wachtkamer bij de huisartsenpraktijk of het ziekenhuis wel een veilige plek was. Of dat de klacht misschien niet urgent genoeg was omdat de (huis)arts het toch al zo druk had.

Met de tweede (gedeeltelijke) lockdown wordt ook nu de reguliere zorg afgeschaald. Een van de belangrijkste inzichten uit onze peiling is dat bij het afzeggen van een medische afspraak tussentijds contact (tussen zorgaanbieder en patiënt) erg gewenst is.

Check hier de peiling

download infographic

Wil je meedoen met het volgende Burgerpanel? Meld je hier aan!

aanmelden