‘Blueprint’, een informatie- en theateravond over de impact van depressie

Op dinsdagavond, 4 februari 2020 organiseert het Zelfregienetwerk Westelijke Mijnstreek in samenwerking met preventie-experts van Mondriaan en het Setheater ‘Blueprint’, een informatie- en theateravond om de impact van depressie bespreekbaar te maken. Hoe eerder een depressie wordt herkend, des te sneller er hulp kan worden ingeroepen.

Bijna één op vijf Nederlanders krijgt in zijn of haar leven een depressie. In Zuid-Limburg is het aantal depressieve klachten zelfs hoger dan in de rest van het land. Stemmingsstoornissen komen sowieso veel voor. Het kan iemands leven enorm beheersen en ook dat van de hele omgeving.

Kwetsbaarheid

‘Blueprint’ is een ontroerende avond met theater over de kwetsbaarheid van geluk en de impact van depressie op de persoon en haar/zijn omgeving. Voor en na de voorstelling is er deskundige uitleg en gelegenheid om met experts en ervaringsdeskundigen van gedachten te wisselen.

Deze informatie- en theateravond is tegelijkertijd de aankondiging van een nieuwe supportgroep van de Depressievereniging in Sittard, een groep waar mensen op een positieve manier van elkaar kunnen leren hoe beter om te gaan met dit vaak lastige onderwerp.

Goed om te weten

De bijeenkomst vindt plaats in het Land van Gulick, Engelenkampstraat 25 in Sittard. De aanvang is om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur met koffie en thee). De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Aanmelding vooraf is gewenst, vanwege het beperkt aantal plaatsen.

Mail naar: hallo@zelfregietool.nl