Pijlerlezing ‘Vertrouwen loont!…?’

21 mei 2019: Pijlerlezing ‘Vertrouwen loont!…?’

De wereld van sociale zekerheid is veelal gebaseerd op controle, ingegeven vanuit wantrouwen: we willen de beschikbare hulp immers zo eerlijk mogelijk verdelen. Op de een of andere manier zit er bij ons ingeklonken dat bijna iedereen die een uitkering aanvraagt, een potentiële nietsnut of fraudeur is.

De dagelijkse realiteit is echter precies andersom: 5% van de mensen probeert de wet te omzeilen, terwijl 95% van de mensen terecht een beroep doet op ondersteuning. De participatiewet zou een trampoline moeten zijn waardoor mensen zo snel mogelijk terugveren naar een beter bestaan. De werkelijkheid is anders, de sociale zekerheid is een kluwen van regels en verplichtingen (‘voor wat hoort wat’). Daardoor raken mensen verstrikt in een chaos van schulden of andere grote zorgen. Wat gebeurt als je verplichtingen en controle los laat? En, mensen zelf hun eigen regie opnieuw laat uitvinden?

Programma
Ralf Embrechts, directeur MOM-Tilburg en oprichter Quiet500, zal ‎samen met Eric Rugebregt, Quiet-ambassadeur en ervaringsdeskundige, vertellen hoe het kan gebeuren dat je in armoede belandt en hoe de overheid daar ook regelmatig een rol in heeft. Ook vertellen zij wat armoede met je doet en welke voordelen er te behalen zijn wanneer je de talenten van mensen aanboort om hen er weer bovenop te komen en uitgaat van vertrouwen.
Is meer vertrouwen de oplossing?

Wanneer
Dinsdag 21 mei 2019, van 19.30 tot 21.00 uur.

Waar
Theater de Huiskamer, Wilhelminasingel 10B, Weert.

Aanmelden en overige informatie

  • Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk (i.v.m. de voorbereiding). Aanmelden kan via depijler@burgerkrachtlimburg.nl
  • Iedereen is welkom en aan de deelname zijn géén kosten verbonden.
  • Parkeren is mogelijk aan de overzijde van de straat, bij Parkeergarage Centrum Weert (betaald parkeren).
  • Het NS-station ligt op circa 3 minuten loopafstand.
  • Voor meer informatie over deze en andere Pijlerlezingen, kunt u contact opnemen met Stephanie Schols, adviseur van Burgerkracht Limburg. Telefoon: (06) 58 07 30 81.
deel dit artikel