Sociallab

Jongeren en hun krachtige meervoudige identiteit

Wie ben jij? Tegen welke uitdagingen loop jij aan? Ben je tussen de 16 en 27 jaar oud? Dan willen wij graag daarover met je in gesprek op dinsdag 15 november tijdens Social Lab. Interesse?

Het is tijd voor een andere benadering!
Burgerkracht Limburg, PPD, PAZ en Nova Curae gaan samen met jou en andere jongeren in gesprek. In een diverse samenleving, is een meervoudige identiteit een kracht! Daarom willen we graag in gesprek om te kijken wat jij of andere jongeren nodig hebben. Hoe je zelf je veerkracht en zelfregie kunt versterken door je culturele achergrond. Hoe kan jij zelf bijdragen aan een gezonde toekomst waar je lekker in je vel zit? Praat je met ons mee? Meld je aan!

Meld je aan!

Waar en wanneer?
Wanneer: Dinsdag 15 november 2022
Tijd: 17:30 tot 20.00 uur.
Plaats: Turkse moskee Venlo, Hagerhofweg 25, 5912 PN Venlo

Waarom gaan we het gesprek aan?
Ruim 30 procent van de Nederlandse jongeren met een migratieachtergrond worstelt met hun identiteit. Een stabiele identiteit heeft veel te maken met of je lekker in je vel zit en het wel of niet ontstaan van verschillende gedragsproblemen en psychische stoornissen.

De betrokkenheid van jongeren met een migratieachtergrond bij de Nederlandse samenleving is van groot belang, ze voelen zich emotioneel verbonden. Door met elkaar in gesprek te gaan over een meervoudige identiteit kunnen we de twee werelden (thuis en de maatschappij) samenbrengen en kunnen we elkaar verder op weg helpen.

Wie zijn wij eigenlijk?
Wij zijn Burgerkracht Limburg. Wij vinden het belangrijk dat jongeren zich bewust zijn dat zij regie kunnen uitoefenen op hun dagelijkse leven en de toekomst. Op 15 november werken we samen met PDD, PAZ en Nova Curae.
PPD (Provinciaal Platform voor Diversiteit) richt zich op migratie-gerelateerde diversiteit om samen verder te bouwen aan een samenwerking met ruimte voor verschil. Nova Curae biedt interdisciplinaire en multiculturele hulp bij ontwikkelings-, opgroei- en opvoedproblemen. PAZ (Platform Allochtone Zorgvragers) komt op voor de belangen van mensen met een niet-Nederlandse achtergrond.