Terug naar agenda

Symposium Positieve Gezondheid

dinsdag 27 september 2022

De Zorggroep organiseert het symposium Positieve Gezondheid bij ’t Raodhoes in Blerick. Tijdens deze dag nemen ze je mee in het gedachtegoed van Positieve Gezondheid, de visie op zorg en de ontwikkelingen hierin bij De Zorggroep. Ook krijg je volop inspiratie en handvatten om zelf aan de slag te gaan.

Daarnaast kan je deelnemen aan diverse workshops. Burgerkracht Limburg verzorgt op dit symposium o.a. de workshop “Zelfhulp en Zelfregie”. Wij laten je kennis maken met deze vorm van informele zorg. Eerst starten we met een plenaire presentatie over de vormen van zelfhulp en wat het op kan leveren (voor de deelnemers, maar ook voor de omgeving). Daarnaast delen ervaringsdelers in het tweede gedeelte van de workshop hun ervaringen over hun deelname aan een zelfregiegroep.

Of ontdek waarom Burgerkracht Limburg het project Mantelzorgers in de zorgsector: who cares? is gestart. 45% van de werkende mantelzorgers ervaart een hoge drempel om de combinatie werk en mantelzorg bespreekbaar te maken op het werk. Aandacht voor de combinatie van mantelzorg en werk is van groot belang om duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de zorg te bevorderen. Tijdens de workshop geeft Marja Veenstra een toelichting op dit project en deelt de ervaringen. Waarom is het belangrijk om aandacht te hebben voor dit thema?

Aanmelden kan vóór 6 september 2022

informatie
Datum 27-09-2022
Tijd 08:30 - 16:30 uur
organisator
Naam De zorggroep
Website https://www.dezorggroep.nl/symposium-positieve-gezondheid
locatie
Naam 't Raodhoes