Ben je op zoek naar hulp of wil je actief worden als vrijwilliger? Tijdens de informatiemarkt Centre Manjefiek Malberg staan de volgende organisaties klaar om je hiemee verder te helpen:
– Het Ruweel – zalenverhuur (o.a. feesten en vergaderingen)
– Het Wijkservicepunt WSP (Informatie en Advies)
– Trajekt (o.a. maatschappelijk werk & jeugdwerk)
– WAO/WIA/ Wajong Groep
– Kredietbank
– CNME Energiebespaarder
– Het Sociaal Team (Levanto Groep, Kredietbank, Radar, MEE-Zuid-Limburg, Mondriaan, Vincent van Gogh, Trajekt, WMO, Team Jeugd, Xonar, Anacare, Youz)
Ben je nieuwsgierig of heb je vragen? Kom dan langs op donderdag 28 september van 10.00 uur tot 13.00 uur bij Centre Manjefiek Malberg. Adres: Malbergsingel 70, Maastricht.
Het Platform Zuid GGZ & OGGZ organiseert op 14 september een spelmiddag. Tijdens deze middag wordt onder het genot van een hapje en drankje het bordspel ‘Alles op tafel’ gespeeld, waarbij spelenderwijs in gesprek wordt gegaan over gezondheid. Het spel ‘Alles op tafel’ is een verrassend en laagdrempelig bordspel waarbij je ook andere mensen ontmoet. Je komt erachter wat jij belangrijk vindt voor jouw gezondheid, waar je blij van wordt en wat je graag anders zou willen. Op deze manier leren wij hoe we jouw belangen nog beter kunnen behartigen.
Iedereen kan zich aanmelden! Interesse? Stuur een e-mail met je naam naar stephanieopdenkamp@burgerkrachtlimburg.nl. Wees er snel bij want vol = vol!
Deze workshop is besloten en alleen voor leden van Vrouwengroep Nour.
In de workshop motiveren we jou om het gedachtegoed van Positieve Gezondheid eigen te maken en ga je met andere deelnemers écht aan de slag.
Deze workshop vindt plaats op drie verschillende data:
11 oktober
18 oktober
25 oktober
Op donderdag 12 oktober vindt de Pijlerbijeenkomst ‘terug naar de mens’ plaats in Heerlen. Tijdens deze middag komen er diverse ‘verschilmakers’ aan het woord en sluiten we af met een presentatie van Michelle van Tongerloo. Zij vertelt over haar ervaringen als straatarts.
Vaak zijn we gebonden aan regels en beleid. Maar hoe kunnen we mensen net dat extraatje geven dat ze dan nodig hebben. Zodat ze verder komen? Wil jij weten hoe? Dan is deze lezing interessant jou!
Michelle van Tongerloo deelt haar ervaringen
Michelle van Tongerloo is huisarts en straatarts in Rotterdam. Als huisarts werkt ze in IJsselmonde, een wijk in Rotterdam-Zuid vol armoedeproblematiek. Daarnaast is zij zelfstandig straatarts bij de Pauluskerk en de Nico Adriaans Stichting waar ze de kwetsbaarste mensen – vaak dakloos, verslaafd of ongedocumenteerd – zorg biedt.
Dit jaar heeft zij de Ab Harrewijn Prijs gewonnen. Michelle van Tongerloo zet zich niet alleen actief in bij de Pauluskerk, waar ze veel dak- en thuislozen, verslaafden en mensen zonder geldige verblijfspapieren tot haar patiënten rekent. Maar ze doet meer. Ze kijkt verder. Zo heeft ze een particulier systeem opgezet van hulpverlening en crowdfounding acties zodat ze mensen die buiten alle regels vallen toch kan helpen. Vooral de combinatie van hulpverlening met politieke actie sprak de jury aan. In dit filmpje vertelt Michelle meer over haar werk en drijfveren.
Wil jij hier graag bij zijn? Meld je snel aan want er zijn maar een beperkt aantal plekken!
Signalen vanuit de uitvoering, onderzoeken, maar ook nieuwsberichten hebben tot zorgen geleid over ‘hardheden’ in de Participatiewet. Het gevoel overheerst dat de overheid vooral op de regels let en weinig oog heeft voor de mens achter de uitkering of de complexe problemen waar deze mee kampt. Ook de uitvoerende professionals geven aan dat de huidige regels in de praktijk knellen.
Op dit moment ervaren mensen drie problemen met de Participatiewet:
Hierdoor verkeren mensen in onzekerheid en ervaren ze wantrouwen in hun contact met de overheid. Ook aan het werk gaan is soms lastig. De minster wil de balans in de Participatiewet terugbrengen met een aangepaste wet:
In mei en juni 2023 konden mensen reacties geven op het wetsvoorstel. In deze Pijleracademie gaan we kijken hoe de Participatiewet in balans er uit zou kunnen zien.
Wil je hier bij zijn? Klik hier om je aan te melden!
Tijdens de uitvoering van uw werk krijgt u te maken met (gemeentelijke) bestuur en politiek. Hoe werkt het bestuur en de politiek precies en hoe en waar kun je invloed uitoefenen? We oefenen met pitchen. In 5 minuten je standpunt kenbaar maken!
Programma:
Wil je hier bij zijn? Klik hier om je aan te melden!
Wat is de gemeente: B&W, de ambtenaren of de gemeenteraad? De adviesraad heeft niet alleen te maken met de gemeente, maar ook met de politieke keuzes van de gemeenteraad. Om succes te hebben is het nodig dat de adviesraad een goed beeld heeft wie je, op welke wijze en waarop moet aanspreken.
Programma:
Wil je hier bij zijn? Klik hier om je aan te melden!
Burgerkracht Verbindt is dé netwerkdag van Burgerkracht Limburg. Het wordt een interactieve middag waar we verhalen delen, elkaar ontmoeten, beleven en laten zien hoe we ‘samen’ het verschil kunnen maken. Je kunt er onder andere kennismaken met verschillende projecten op het gebied van mantelzorg, kindermishandeling, armoede en Positieve Gezondheid. We delen ervaringsverhalen van (Lim)burgers. Verhalen die laten zien wat er speelt! Dit jaar laten we je ook kennis maken met de mooie initiatieven waar (Lim)burgers zich voor inzetten.
Maak je eigen programma op maat!
Tijdens Burgerkracht verbindt kan je zelf kiezen waar jij meer over wilt weten. Wil jij weten hoe jij naar je eigen gezondheid kijkt? Of wil je een keer een Pijlerlezing bijwonen? Bekijk hier alle informatie over de diverse interactieve keuzesessies. Maar wees er snel bij. Sommige sessies hebben maar een beperkt aantal plekken.
Vind je alles even interessant? Geen probleem! Aan het einde van de middag krijgt iedereen de mogelijkheid om alsnog de verschillende stands en projecten te bezoeken.
Het programma
12.00 uur: Inloop en ontvangst
12.15 uur: Lunch
13.00 uur: Welkom en opening
13.20 uur: Spreker Hans Peter Jung
13.45 uur: EmPOWER jouw initiatief – 1e + 2e finalist
14.10 uur: Keuzesessie 1: Kennismaking met diverse projecten
14.30 uur: Pauze
14.45 uur: Keuzesessie 2: Kennismaking met diverse projecten
15.25 uur: EmPOWER jouw initiatief – 3e finalist
15.30 uur: Spreker Houda Loukili
16.15 uur: EmPOWER jouw initiatief – 4e finalist
16.30 uur: Prijsuitreiking Empower Jouw initiatief
17.00 uur: Ontmoet, verbind en vrije doorloop stands
18.00 uur: Einde
In de workshop motiveren we jou om het gedachtegoed van Positieve Gezondheid eigen te maken en ga je met andere deelnemers écht aan de slag. Deelname aan deze workshop is gratis.
Aanmelden? Klik hier.
De Joseph Wresinski Cultuur Stichting nodigt je uit voor hun nieuwe theaterproductie genaamd ‘Zie de mens’.
Het multiculturele theatercollectief, bestaande uit mensen die in kansarme en kwetsbare situaties leven en theatermakers, brengt een voorstelling die de werkelijkheid van armoede goed weergeeft. Het is een persoonlijke voorstelling waarmee ze kennis van armoede delen en solidariteit met allen die kansarm en kwetsbaar zijn oproepen. Het doel is om mensen te inspireren om samen te bouwen aan een inclusieve samenleving waarin iedereen zich thuis en veilig voelt.
“De persoonlijke levensverhalen komen ‘binnen’. Als je deze levenslessen kunt accepteren en als uitgestoken hand ziet om samen verder te komen, is ‘Zie de mens’ een onmisbare ervaring voor iedere uitvoerder, vrijwilliger en beleidsbepaler.”
“𝘋𝘦 𝘱𝘦𝘳𝘴𝘰𝘰𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬𝘦 𝘭𝘦𝘷𝘦𝘯𝘴𝘷𝘦𝘳𝘩𝘢𝘭𝘦𝘯 𝘬𝘰𝘮𝘦𝘯 ‘𝘣𝘪𝘯𝘯𝘦𝘯’. 𝘈𝘭𝘴 𝘫𝘦 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘭𝘦𝘷𝘦𝘯𝘴𝘭𝘦𝘴𝘴𝘦𝘯 𝘬𝘶𝘯𝘵 𝘢𝘤𝘤𝘦𝘱𝘵𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘢𝘭𝘴 𝘶𝘪𝘵𝘨𝘦𝘴𝘵𝘰𝘬𝘦𝘯 𝘩𝘢𝘯𝘥 𝘻𝘪𝘦𝘵 𝘰𝘮 𝘴𝘢𝘮𝘦𝘯 𝘷𝘦𝘳𝘥𝘦𝘳 𝘵𝘦 𝘬𝘰𝘮𝘦𝘯, 𝘪𝘴 ‘𝘡𝘪𝘦 𝘥𝘦 𝘮𝘦𝘯𝘴’ 𝘦𝘦𝘯 𝘰𝘯𝘮𝘪𝘴𝘣𝘢𝘳𝘦 𝘦𝘳𝘷𝘢𝘳𝘪𝘯𝘨 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘪𝘦𝘥𝘦𝘳𝘦 𝘶𝘪𝘵𝘷𝘰𝘦𝘳𝘥𝘦𝘳, 𝘷𝘳𝘪𝘫𝘸𝘪𝘭𝘭𝘪𝘨𝘦𝘳 𝘦𝘯 𝘣𝘦𝘭𝘦𝘪𝘥𝘴𝘣𝘦𝘱𝘢𝘭𝘦𝘳.”
𝗪𝗮𝗮𝗿?: ’t Roadhoes Blerick, Antoniusplein 2, 5921 GV, Venlo
𝗪𝗮𝗻𝗻𝗲𝗲𝗿?: Dinsdag 16 mei, 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)
𝗧𝗼𝗲𝗴𝗮𝗻𝗴?: Gratis! Let wel op, vol is vol.
Wil je hier ook bij zijn? Meld je aan!