Netwerkdag 2023 Header

Burgerkracht Verbindt
19 september 2023 – Roermond

Wat kan je verwachten?
Het wordt een interactieve middag waar we verhalen delen, elkaar ontmoeten, beleven en laten zien hoe we ‘samen’ het verschil kunnen maken. Je kunt er onder andere kennismaken met verschillende projecten op het gebied van mantelzorg, kindermishandeling, armoede en Positieve Gezondheid. We delen ervaringsverhalen van (Lim)burgers. Verhalen die laten zien wat er speelt! Dit jaar laten we je ook kennis maken met de mooie initiatieven waar (Lim)burgers zich voor inzetten.

Jij komt toch ook?
We ontmoeten je graag op dinsdag 19 september in de ECI Cultuurfrabriek in Roermond. Je bent welkom vanaf 12 uur. We starten om 12.15 uur met een lunch. Het programma duurt tot 18 uur.

Inschrijven

Wil je weten wat de verschillende keuzes inhouden? Bekijk ze hier.

In het kader van de nieuwe Europese privacywetgeving is Burgerkracht Limburg wettelijk verplicht om toestemming te vragen voor het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens. Wilt u weten hoe wij omgaan met de verzamelde gegevens en voor welke doeleinden ze worden gebruikt lees dan onze privacyverklaring.

Keuzesessies

De Gezonde ‘Proeverij’
Hoe gaat het met je? Ben je gelukkig? Of misschien wel eens eenzaam? En wat betekent jouw gezondheid echt voor jou? Maak kennis met een kleurrijke proeverij en ontdek hoe het echt met je gaat.

CARE-FREE Miro Game
Hoe maak je kindermishandeling bespreekbaar? Waar kan je terecht? Het is belangrijk dat ieder kind geïnformeerd wordt over kindermishandeling en verdient de kans om op een veilige (anonieme) manier dit bespreekbaar te kunnen maken. Dit is vaak toch lastig. Speel zelf de interactieve CARE-FREE Miro Game en ervaar hoe je kindermishandeling bespreekbaar kunt maken in jouw omgeving.

Pijlerlezing
Het hele jaar door organiseren wij Pijlerlezingen in Limburg, met thema’s als bijvoorbeeld regelgekte en menselijke maat. Wil jij er ook een keer bij zijn? Tijdens Burgerkracht Verbindt maken we er een speciale editie van. Kort en krachtig, waarna je daarna met elkaar in gesprek kunt gaan.

Escaperoom: Durf te vragen
Wat betekent het voor jongeren om geldzorgen te hebben? Hoe krijgen ze overzicht in hun administratie? Wat kunnen ze doen als je er zelf niet meer uitkomt? Ontdek het in de escaperoom ‘Durf te vragen’.

Waar haal jij kracht uit?
Hoe ga je om met een chronische aandoening of ingrijpende gebeurtenis in je leven? Hoe kan jij kracht halen uit je eigen ervaring? Maak kennis met ervaringsdelers en ga in gesprek!

Samen maken we Limburg mooier
Het hele jaar maken wij kennis met inspirerende burgerinitiatieven. Benieuwd welke (Lim)burgers Limburg een stukje mooier maken? Ontdek het op de Burgerkracht Wall.

Maak kennis met wat wij nog meer doen!
Lees, kijk en luister naar verhalen, ervaringen en stel je vragen. Laat je verrassen en beleef dat wij nog veel meer doen.

Sprekers

Hans Peter Jung
Hans Peter is huisarts in het onlangs geopende Gezondheidscentrum Hooge Heide in Afferden. Een ouderwetse dorpsdokter, maar in een nieuw jasje. Positieve gezondheid staat hier namelijk centraal. Hans Peter licht de brede kijk op je eigen gezondheid toe en wat Positieve Gezondheid daarin kan betekenen.

Houda Loukili
De sportieve powervrouw spreekt over omgaan met tegenslagen, diversiteit en inclusie, motivatie en zelfsturing. Als rolmodel zet ze haar talenten in om mensen – vooral jongeren – het beste uit zichzelf te laten halen.

EmPOWER jouw initiatief

Met EmPOWER jouw initiatief ondersteunt Burgerkracht de Pijler Limburgse burgerinitiatieven door ze financieel te ondersteunen. Initiatieven die zich inzetten tegen armoede of bijkomende gevolgen daarvan (bijvoorbeeld eenzaamheid, sociaal isolement, gezondheidsproblemen). Tijdens Burgerkracht Verbindt pitchen vier Limburgse burgerinitiatieven hun idee. Jij kan samen met de vakjury meebepalen wie er naar huis gaat met de hoofdprijs van 2.500 euro!

Het programma

12.00 uur: Inloop en ontvangst
12.15 uur: Lunch
13.00 uur: Welkom en opening
13.20 uur: Spreker Hans Peter Jung
13.45 uur: EmPOWER jouw initiatief – 1e + 2e finalist
14.10 uur: Keuzesessie 1: Kennismaking met diverse projecten
14.30 uur: Pauze
14.45 uur: Keuzesessie 2: Kennismaking met diverse projecten
15.25 uur: EmPOWER jouw initiatief – 3e finalist
15.30 uur: Spreker Houda Loukili
16.15 uur: EmPOWER jouw initiatief – 4e finalist
16.30 uur: Prijsuitreiking Empower Jouw initiatief
17.00 uur: Ontmoet, verbind en vrije doorloop stands
18.00 uur: Einde

Vragen? Neem contact met ons op via info@burgerkrachtlimburg.nl